Designer-ul român Irina Voinea, cunoscută pentru colaborarea cu Smiley în materie de styling vestimentar, a lansat luni, 12 februarie, prima ei colecție de menswear prezentată sub denumirea INTRO: o celebrare a artelor – poezie, muzică, creații vestimentare, construcții, lumini, video-proiecții, măști cablate.

Tânăra artistă a reușit să transforme ideea clasică de prezentare de modă, într-un show de fashion eterogen prin talentul de a alătura și armoniza mai multe domenii artistice într-o maniera inedită, într-o colecție smart luxury streetwear: „Îmi place ideea de a ieși din realitatea cotidiană, într-o lume fantasy, imaginară, pe care o poți interpreta așa cum vrei tu, unde imaginația de fapt nu are nicio limită și unde orice e posibil. Ca în basme, pe Tărâmul Celălalt”, a declarat Irina Voinea.

În deschiderea lansării a cântat Valeria Stoica, artista neconvențională din Republica Moldova, iar Smiley și Pavel Bartoș, cu ținute special create de Irina, au prezentat întregul eveniment.

Alături de Irina, la lansarea colecției INTRO au fost Smiley, Andi Moisescu, Cornel Ilie, Alin Gălățescu, Otravă, Giulia, Răzvan Ciobanu, mulți prieteni și persoane dragi care au felicitat-o pentru acest debut spectaculos.

Irina a studiat design vestimentar la prestigioasa universitate University for the Creative Arts din Londra, unde a fost remarcată încă din primul an pentru simțul incredibil al materialelor fine, pentru exploziile de culoare curajoase și croielile avangardiste.

A impresionat la London Graduate Fashion Week și a invadat podiumul cu o colecție inedită la Soirees de la Mode în Bucuresti. Deși a primit oferte de colaborare de la designeri celebri, (Dsquared și McQueen), Irina a ales să evolueze în direcție personală, să-și exprime liber fanteziile vestimentare și, în 2012, începe să-și contruiască propriul drum, IVY.

“Am avut câteva oferte, am intrat în contact cu McQueen și designerii de la Dsquared – care erau foarte entuziasmați de colecția mea de la London Graduate Fashion Week. Am decis însă să merg pe evoluția propriului brand așa că, în 2012, în camera de zi a părinților, am conceput primele 30 de tricouri pe care le-am făcut în colaborare cu pictorul Paul Hitter. M-am dus la un târg cu primele mele creații și nu am vândut nici măcar unul! A fost extrem de dezamăgitor! Dar apoi le-am dat câtorva artiști celebri din România, printre care Smiley, Alex Velea, Antonia, Giulia etc. Și așa a început totul.” – a mărturisit Irina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here