Acum 50 de ani, pe 19 aprilie 1966, Roberta Gibb, 23 de ani, a fost prima femeie care a terminat maratonul de la Boston, în 3 ore, 21 de minute și 40 de secunde. Cu două luni înainte, ea le scrisese organizatorilor, cerându-le să-i permită să participe. A primit un răspuns scurt și sec: ”Scuze, regulamentul interzice femeilor să participe la o competiție care implică parcurgerea unei distanțe mai mari de 2.5km. Femeile sunt fizic incapabile să alerge 42km. ”În ziua maratonului, Gibb, îmbrăcată cu un hanorac mare și albastru, care-i acoperea fața, s-a ascuns în tufișurile de lângă linia de start și s-a infiltrat printre alergători, refuzând să se oprească înainte de atingerea liniei de finish.

Te invităm să te întorci la această bucățică de istorie atunci când vocea interioară a nesiguranței îți șoptește că ”nu poți” sau că ”e imposibil”. Iar dacă ai nevoie de mai multe, ediția aceasta de Beau Monde Style este dedicată poveștilor noastre preferate de rebeliune constructivă. Am început cu Ana Ularu, o femeie cu multe misiuni și cu un ADN de războinică pe care-l admirăm de ani buni și pe care am reușit să-l surprindem perfect în imaginile pe care le vei vedea la paginile 62-71. Am continuat cu un dosar special – Rebels & Rulebreakers – unde te invităm să faci cunoștință cu cei care ies din tiparile strâmte ale normalității și au curaj să facă și altceva – în modă, frumusețe, cultură sau pur și simplu mod de viață. Ei sunt cei care încearcă să privească din alt unghi, să creeze după alte reguli, unele profund intime.

Cât despre modă, recunoaștem că începe să ne placă din ce în ce mai mult direcția în care par să se miște lucrurile. Vedem multă determinare și autenticitate, multă poveste cu sens și substrat, multă acceptare și o doză sănătoasă de fantezie și creativitate. Și sunt convinși că ăsta e doar începutul. Abia așteptăm să vedem în ce feluri îndrăznețe vor fi sfidate ”normele” clasice ale industriei în perioada ce urmează. Și abia așteptăm să o (mai) facem și noi, în părticica noastră de lume, pas cu pas.

Hai, spor la citit. Și asteptăm feedback, da?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here