Trăim într-o epocă în care regulile cele mai rigide se îndulcesc, constrângerile se atenuează, iar morala se destinde. Femeile au învățat să se iubescă, să-și accepte corpul și să devină mai elegante și mai încrezătoare. Luxul nu mai este rezervat doar elitelor. Din ce în ce mai multe femei sunt văzute purtând cu eleganță câte o geantă scumpă. Nu mai spun de accesoriile de firmă și de bijuteriile cu diamante care sunt mereu la modă și iubite de femei. Despre diamante și campania de publicitate a companiei De Beers, cea mai de succes campanie publicitară din lume puteți citi lucruri interesante pe Internet, puteți afla de ce femeile adoră ca cererea în căsătorie să implice și dăruirea inelului de logodnă cu diamant.

Calitatea care rezistă timpului este rară în ziua de azi. De aceea femeile își doresc lucruri de calitate care sunt de valoare, care sunt exclusiviste și sunt necesare creării unei imagini frumoase. Pentru aceasta ele nu ratează niciodată perioada când se fac solduri, când își pot cumpăra lucruri de calitate la un preț mai accesibil, mai ales dacă este vorba despre niște persoane care nu dispun de foarte multe resurse financiare.

Soldurile se fac de obicei în iulie pentru colecțiile de vară și în ianuarie pentru colecțiile de iarnă. Cumpărăturile sunt o plăcere pentru femei și sunt și la modă. Femeile își cumpără haine noi pentru a fi în trend și pentru a se menține în actualitate. Aceste piese vestimentare moderne constituie doar piese unice din garderobă, piese pentru ocazii deosebite, sau piese secundare care completează ținuta.

Femeile au ajuns să aprecieze tot mai mult calitatea țesăturilor nobile, astfel ele achiziționează piese vestimentare din țesături naturale, din in, bumbac, mătase, lână, cașmir, piele, mohair, merinos, alpaca. Aleg croiuri clasice pentru a fi sigure că toaletele superbe vor fi mereu în trend și astfel le vor putea purta vreme îndelungată.

Lumea se străduiește să afle ce se poartă în materie de modă. Acest lucru îl fac și femeile și bărbații și se vede în faptul că sunt urmărite prezentările de modă, iar în magazinele de îmbrăcăminte vânzările merg.

Specialiștii în modă oferă diferite sfaturi femeilor pentru a fi mai elegante și mai frumoase. Dintre acestea, sfaturile cel mai ușor de urmat sunt:

  • Indiferent de forma gâtului – mai scurt sau mai înalt – o femeie trebuie să poarte decolteu pentru a lăsa să i se vadă clavicula. Nu este nimic mai plin de farmec decât un decolteu frumos. La femei, decolteul va fi mereu un atu feminin, plin de atractivitate.
  • Femeile care nu sunt foarte suple și nici nu sunt foarte tinere pot purta rochii de un roșu-închis pentru că le va sta foarte bine. Roșul este culoarea vieții, este o culoare elegantă, se potrivește oricărui tip de ten și la orice oră din zi. Fiecare femeie trebuie să poarte roșu, dar să aleagă nuanța potrivită. Femeile tinere, care au silueta fină, au avantajul că le stă bine cu nuanțele mai deschise.
  • Rochiile cocktail, rochiile de seară, rochiile din dantelă sunt foarte elegante și recomandate femeilor. Dantela folosită ca ornament ca guler pe o rochie neagră poate crea un look de modă veche, de aceea este mai puțin recomandată. Bluza de dantelă este o alegere bună, dar nu trebuie să fie prea încărcată pentru a fi elegantă.

  • Cel mai ușor de asortat sunt bleumarinul și negrul. Celelalte culori se asortează mai greu.
  • Este bine de evitat imprimeurile, pentru că acestea pot defavoriza silueta.
  • Negrul este ideal pentru orice eveniment, este culoarea eleganței.
  • Culoarea piesei vestimentare de lângă față trebuie întotdeauna să avatajeze tenul. Este indicat ca această culoare să pună în evidență ochii și expresia feței.
  • Un parfum bun este la fel de important ca și îmbrăcămintea elegantă. Atât parfumul cât și îmbrăcămintea exprimă personalitatea și se schimbă în funcție de starea de spirit.
  • Lungimea fustei depinde de gustul și frumusețea picioarelor. De asemenea, fusta se alege și în funcție de înălțimea corpului și de stilul preferat. Fiecare femeie trebuie să știe ce să aleagă, este o chestiune de bun gust.
  • O femeie elegantă va alege doar piese de calitate. Dacă și tu vrei să fii elegantă, trebuie să începi cu lenjeria de corp, care trebuie să fie și ea de lux.

Femeile elegante au o poziție frumoasă a corpului, țin spatele drept. Ele merg cu eleganță, nu întorc capul în toate părțile în timpul mersului și nu-și mișcă brațele și coapsele exagerat. Machiajul cel mai elegant este cel natural. Machiajul vulgar și provocator și-a pierdut de mult timp din eleganță. Cel mai important este stilul vestimentar și nu aplicarea pe față a unui kg de machiaj. Pentru a atenua oboseala ochilor sau a chipului există un accesoriu magic – ochelarii – care atrag, dinamizează și pun ținuta vestimentară în valoare. Desigur aceștia trebuie să fie potriviți stilului ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here