Candva, purtarea ceasului era una dintre principalele metode de a fi informat cu privire la ora exacta, in lipsa afisarilor de acest tip pe care le intalnim acum la tot pasul, nemaipunand la socoteala telefonul mobil pe care ne-am obisnuit sa-l consultam si pentru acest aspect.

Acum, acest rol candva principal a trecut cumva pe un plan secund, cu exceptia catorva situatii concrete si purtam ceasuri in tot felul de modele, cu tot felul de dotari, unele extrem de sofisticate, rezistente la apa, cu bluetooth, alarma, busola, calculator, analog – digital, cronograf, radio control, altimetru, termometru etc, pe care le utilizam in mai mare masura fata de functia lor clasica si simpla de a ne arata cat este ora.

Transformate in adevarate bijuterii, care completeaza diferite tinute, ceasurile, purtate in mod traditional pe mana stanga, ne pot dezvalui o parte din personalitatea noastra si pentru a alege corect acest accesoriu special trebuie sa tinem cont de cateva elemente. Astfel, cand ne propunem sa ne achizitionam un ceas de mana trebuie sa avem in vedere daca il vom purta zilnic sau doar ocazional.

Cele mai potrivite pentru purtarea lor frecventa de catre reprezentantele sexului frumos sunt cele in modele mai simple, discrete, care pot avea o curea delicata din piele, intr-o nuanta neutra, care sa se poata asorta fara probleme cu orice tinuta de zi, sau curea metalica, aurie sau argintie. In cazul alegerii unui ceas cu bratara metalica, trebuie sa tinem cont de metalul din care sunt realizate bijuteriile pe care le purtam zilnic, astfel incat sa se asorteze cu nuanta acestui accesoriu.

Si optarea pentru un anumit tip de mecanism cu care este dotat ceasul este importanta, respectiv mecanic, automatic, solar, quartz, eco-drive, in functie de ce ne dorim de la ceasul pe care il achizitionam. Cele mecanice, concurate puternic de cele realizate in baza unor tehnologii moderne, pot fi o optiune inspirata pentru cele care prefera in special tinute clasice si isi doresc un plus de aer vintange sau o aparitie romantica.

In cazul in care va doriti un ceas care sa reprezinte mai mult o bijuterie si pe care intentionati sa-l purtati in special la evenimente deosebite, va puteti orienta catre cele realizate din metale pretioase, cu detalii fine, cu insertii de cristale sau pietre pretioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here