Organizația Mondială a Sănătății susține faptul că sănătatea mintală este un subiect la fel de important pentru menționarea unei stări generale de bine ca și sănătatea fizică.

Tulburările mintale sunt extrem de complexe și pot îmbrăca foarte multe forme. Cele mai des întâlnite tulburări includ: depresie, anxietate, bipolaritate, tulburări de alimentație și schizofrenia. În tratamentul acestora, extrem de utilă este practica de yoga pentru începători, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Statisticile arată că 1 din 4 persoane la nivel mondial suferă la un moment dat în viață de o tulburare mintală.

Dar aceste cifre nu sunt 100% actualizate întrucât cazurile ușoare de tulburări nici măcar nu ajung să fie luate în evidență de către specialiști. În cele mai multe țări, acesta este un subiect tabu pentru populație. Din acest motiv, în ultimii ani, specialiști din domenii complementare și-au unit forțele pentru a dezvolta cât mai multe campanii de conștientizare a pericolului la care este expusă populația de toate vârstele.

Nirvana Yoga – profesori pregătiți pentru a identifica cele mai bune practici de yoga pentru începători

Primul lucru despre care discutăm cu studenții care vin către studiourile Nirvana Yoga din București sau Cluj pentru lecții de yoga pentru începători este situația lor actuală (fizică şi mentală)” afirmă Veronica Mathew, profesoară Nirvana Yoga în București.

Profesorii din studiourile Nirvana Yoga sunt special pregătiți pentru a face o evaluare a stării fizice și mentale a studenților, pentru a identifica cele mai potrivite practici de yoga pentru începători. Chiar dacă o parte dintre studenți manifestă și boli în corpul fizic, un procent important al acestor boli este de ordin psihosomatic, fiind declanșate de un fond mental nesănătos.

Cum menținem un fond mental sănătos prin exerciții de yoga pentru începători?

Cele mai multe probleme de sănătate apar din cauza dezechilibrelor atât interioare, cât și exterioare. Acestea pot fi determinate fie de alimentație, fie de stilul de viață, de lipsa unui program corect de somn sau de expunerea îndelungată la stres. Cursurile de yoga pentru începători încep cu această evaluare, pentru ca specialiștii să se asigure de faptul că practicile incluse în cadrul programului vin în sprijinul nevoilor studenților.

În cadrul lecțiilor de yoga pentru începători, participanții vor învăța câteva acțiuni de bază, care să îi ajute să dezvolte și să mențină un fond mental sănătos:

 • să respire corect;
 • să facă posturile (asanele) în maniera corectă;
 • să își observe corpul, senzațiile și gândurile;
 • să se conecteze cu corpul lor;
 • să aibă răbdare;
 • să fie perseverenți.

Lecții de yoga pentru începători în București sau Cluj? Alege Nirvana Yoga

O clasă în cadrul cursului de yoga pentru începători conţine o succesiune de etape gândite astfel încât să aducă beneficii pentru minte, corp și suflet încă de la prima şedinţă:

 • Exerciții de yoga pentru începători dinamice – care ajută la încălzirea mușchilor și încheieturilor, pregătindu-i pentru practica de yoga;
 • Salutul Soarelui – posturi de yoga pentru începători care se fac într-un anumit ritm și cu o anumită frecvenţă a respiraţiilor;
 • Posturile de yoga – denumite asane, făcute în forma corectă şi adaptate condiţiei fizice a participanţilor;
 • Pranayama – tehnici de respirație;
 • Meditație și mantre – în funcție de dinamica grupului, se adaugă fie meditația, fie mantrele, pentru relaxare mentală.

La Nirvana Yoga, un curs de yoga pentru începători în București sau în Cluj cuprinde 5 clase: 4 clase de practică yoga și 1 clasă de teorie yoga. Pentru a ajunge să asimilăm corect informația privind teoria din spatele practicii Nirvana Yoga, este foarte important ca mai întâi să experimentăm beneficiile la nivel fizic și psihic.

Dacă îți dorești mai multe informații privind practicile Nirvana Yoga poți contacta direct profesorii noștri de la studio Nirvana Yoga București – 0733 756 897 și Nirvana Yoga Cluj – 0733 830 764. Mai multe detalii despre practici și despre programul de la studio puteți afla pe nirvanayoga.ro.

 

Sursă: admarks
Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here