102 oameni au stat pe Scaunul Rezistenței, în primul weekend al campaniei de strângere de fonduri pentru MagicHOME. Bilanțul prezent ajunge la 40.000 de SMS-uri trimise pentru părinții copiilor bolnavi de cancer din România, iar oamenii continuă să stea pe scaun până mai strâng 60.000 de SMS-uri necesare finalizării proiectului.

Nu mai puțin de 102 persoane care au petrecut 90 de ore pe scaunul din Galeria Galateca, zeci de mii de mesaje și 40.000 de SMS-uri trimise din 100.000 necesare – acesta este bilanțul după primul weekend al campaniei de strângere de fonduri pentru MagicHOME, un centru care va găzdui gratuit familiile copiilor bolnavi de cancer din România.

Campania a generat o mobilizare masivă încă din primele zile de la debut. Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucureștiului pentru a atrage atenția asupra suferinței părinților copiilor bolnavi de cancer, care locuiesc luni întregi pe un scaun în salonul de spital, s-au numărat actori, oameni de televiziune, cântăreți, sportivi și alte personalități publice. Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartoș, Inna, Horațiu Mălăele, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, Mihai Șora, gimnasta Monica Roșu, Ioana Macoveiciuc (Prințesa Urbană) și George Vintilă sunt doar câțiva dintre ei.

De vineri, 3 noiembrie, până în prezent, 90 de persoane „au locuit”, pentru jumătate de oră sau mai multe ore, pe un scaun amplasat în Galeria Galateca, pentru a atrage atenția asupra dramei părinților bolnavi de cancer și pentru a încuraja donațiile. Alte 300 de persoane și-au programat deja un loc pe scaun în următoarele 10 zile. Printre cei care au venit la Galateca pentru a sprijini campania s-au numărat și oameni obișnuiți, medici care au stat pe scaun după o zi de gărzi, mame sau aparținători ai victimelor din Colectiv.

„Valul de emoție și solidaritate din ultimele zile ne-a impresionat și bucurat peste măsură. 40.000 dintre noi, ca noi, au sărit la nevoie. Mai avem de găsit alți 60.000 pentru a construi Refugiul Părinților și suntem siguri că împreună vom reuși. Zilele acestea ne-ați dat energie suficientă și pentru alte cauze. Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături în aceste momente magice”, au declarat Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

Accesul la tratament, limitat de distanță și costuri

În prezent, 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice. Anual, sunt diagnosticate cu cancer circa 550 de cazuri. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de domiciliu. Peste 70% provin din familii cu o situație financiară modestă, iar costurile cazării reprezintă principala cauză pentru care mulți copii sunt diagnosticați târziu, amână sau întrerup tratamentul sau consultațiile, ceea ce le scade dramatic șansele de vindecare.

Centrul MagicHOME, localizat în București, în apropierea unităților de tratament (Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni), oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, însă nu acoperă nevoia reală de cazare și suport pentru copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora. În acest sens, MagicMakers a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea construcției unui nou centru MagicHOME: Împreună #PentruMagicHOME. Noul centru din București va avea o suprafață de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.

CLIP CAMPANIE AICI!

Cum se poate dona

Pentru a strânge fondurile necesare finalizării centrului, sunt necesare în total 100.000 de SMS-uri. Oricine dorește să doneze în cadrul campaniei o poate face trimițând cuvântul „MAGIC” la numărul 8844 (valabil în rețelele Digi, Orange și Vodafone). Fiecare SMS este echivalentul unei donații de 2 euro/lunar pentru Refugiul Părinților copiilor cu afecțiuni grave.

În paralel, pentru a atrage atenția asupra problemei, pentru a-și arăta solidaritatea și empatia față de părinți și pentru a încuraja donațiile, oamenii ocupă non-stop un scaun din Galeria Galateca, din Strada C.A. Rosetti, nr. 2-3, de pe care nu se vor ridica până nu se primesc cele 100.000 de sms-uri și, implicit, fondurile necesare finalizării proiectului.

Foto: PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here