Lejeritatea, intimitatea, confortul, estetica și funcționalitatea sunt cele mai potrivite cuvinte pentru descrierea stilului scandinav. Cu toate acestea, luând fiecare dintre cele 5 caracteristici în parte pentru a explica cum contribuie ele la conturarea unui aspect deosebit al camerei, probabil nu am termina niciodată.

Dacă într-o cameră sau în living elementele definitorii sunt canapelele, dulapurile și rafturile, în ceea ce privește amenajarea bucătăriei vorbim clar de 4 elemente definitorii: masă solidă din lemn masiv, scaun de bar alb realizat din lemn, pardoseală fină, în nuanțe neutre, și lustră minimalistă deosebită.

Scaunul de bar în stil scandinav – un element ce nu poate fi trecut cu vederea

Una dintre piesele ce trimite cel mai mult cu gândul la intimitatea stilului nordic din cadrul unei bucătării este scaunul de bar înalt, cu picioare lungi, realizat dintr-un lemn solid, dar cu aspect elegant și rafinat.

Fiind piese icon ale acestui tip de design, scaunele vor contribui prin formă, culoare și aspect la crearea unei atmosfere relaxante și călduroase în bucătărie. Și, pentru că majoritatea pieselor de decor scandinav sunt concepute în mod inteligent pentru a fi multifuncționale și a lăsa spațiul cât mai liber, avantajul principal al acestor scaune este că pot fi depozitate complet sub bar, fără a ocupa spațiul din jur.

Configurația geometrică și îndrăzneață a scaunelor este ideală pentru a crea un interior cald și elegant, fără prea mult efort. Fiindcă albul este culoarea predominantă în estetica scandinavă, scaunele albe vor amplifica senzația de spațiu și de luminozitate. Mai mult, vor permite cu ușurință integrarea altor culori în decor. De asemenea, scoatem din calcul incomoditatea acestora, deoarece se pot regăsi atât cu un mic spătar, cât și cu șezut moale din bumbac sau material textil.

Cum alegi modelul potrivit de scaun pentru bucătărie?

Presupunând că bucătăria dispune de un bar înalt, potrivit pentru scaune de bar din lemn rezistent, alegerea acestora trebuie realizată conform principiilor fundamentale ale stilului nordic.

  1. Armonia cromatică

Pentru ca aspectul per total al bucătăriei să fie unul plăcut, fiecare element trebuie să se îmbine armonios cu restul spațiului. Din acest punct de vedere, cromatica este cea mai importantă.

În funcție de culoarea pereților, a mobilei și a pardoselei, cea a scaunelor va trebui fie să se integreze subtil în paleta cromatică predominantă, fie să o „spargă” printr-o nuanță intensă, complementară. Printre cele mai comune astfel de culori sunt galbenul, albastrul, turcoazul, grena-ul și negrul.

  1. Textura materialelor

Cel mai adesea, materialele din care sunt create modelele de scaune de bar sunt lemnul și metalul. Fie că șezutul din lemn este susținut de picioare metalice, fie că piesa este realizată în întregime din unul dintre aceste materiale, trebuie ținut cont și de celelalte piese din încăpere.

Desigur că, într-un decor în care peste 90% dintre elementele de mobilier sunt realizate din lemn, un scaun din metal poate sparge monotonia, contribuind la integrarea armonioasă a texturilor.

  1. Calitatea materialelor

Doar pentru că scaunul din bucătărie ar trebui să imite lemnul natural, asta nu înseamnă că orice piesă într-o culoare apropiată acestuia este într-adevăr de calitate.

Textura finisată, grosimea, tăietura perfectă și rezistența imbatabilă sunt trăsăturile ce definesc ceea ce experții numesc material de calitate scandinavă. Astfel, este absolut necesar ca mobila și decorațiunile pentru bucătărie (sau pentru orice altă încăpere) să fie alese doar din magazine cu specific nordic, căci doar acestea au produse realizate din materiale autentice.

NoRDA aduce design-ul scandinav în bucătăria ta!

Pasiunea pentru estetica minimalistă și intimă a stilului nordic a dus la înființarea firmei NoRDA, specializată în producerea și comercializarea produselor de decor interior în stil scandinav.

Conceptul din spatele brandului, „Simple by design”, îi ghidează pe creatori să conceapă și să aducă din țările nordice produse de calitate superioară, realizate din materiale autentice, deosebit de frumoase.

Asigurându-se zi de zi că ai lor clienți primesc tot ceea ce este mai bun, NoRDA este extrem de apreciat de aceștia din trei motive: valoarea produselor, aspectul incredibil de curat și elegant al acestora și atenția pe care firma le-o acordă, prin bilețelele de mulțumire trimise odată cu fiecare colet în parte.

 

sursa: AdMarks

sursa foto: shutterstock

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here