Supă de pui a la grec – o rețeta apreciată de adulți și de copii deopotrivă

0
86
supa de pui a la grec

Spre deosebire de supa de pui simplă, supa de pui a la grec are un gust și o consistentă deosebite, este mai sățioasă și mai apreciată atât de adulți, cât și de cei mai mici membri ai familiei. Supa de pui a la grec este ușor de preparat, este o rețeta rapidă și foarte gustoasă.

Ingrediente necesare și mod de preparare pentru supă de pui a la grec

Pentru a prepară supă de pui a la grec, gospodinele trebuie să cumpere jumătate de kilogram de spate de pui cu piele La Provincia, să adauge un morcov, o rădăcina de pătrunjel, o rădăcina de pastarnac, o jumătate de țelină, câteva lingurițe de ulei, două-trei fire de ceapă verde, trei linguri de orez, o lingură de smântână grasă, două gălbenușuri de ou de țară, o jumătate de lămâie, mărar, pătrunjel, sare și câteva boabe de piper.

Se toacă în bucățele mici toate rădăcinoasele și se călesc într-o tigaie cu o lingură de ulei încins, preț de câteva minute. Se toacă ceapă verde. Se pune într-o oală de 5 litri spatele de pui cu piele La Provincia și se culege spumă atunci când se formează. Se adaugă zarzavaturile călite peste apă și spatele de pui, precum și ceapă verde tocată și boabele de piper, atunci când apă din supă devine limpede. Se lasă totul la fiert jumătate de ora.

Între timp, gospodinele trebuie să prepare dressingul: se dezosează bucățile de pui, se îndepărtează pielea și se mărunțește carnea fragedă rămasă.

Orezul se spală, se scurge și se adaugă în oală alături de carnea aleasă. Se adaugă peste mixul din ou și smântână, peste care se toarnă și sucul de la jumătate de lămâie și un polonic de supă și se toarnă în supă de pui a la grec. Totul se amestecă bine și se mai lasă să dea un clocot, după care se pun verdețurile rămase.

Sfaturi pentru o ciorbă de pui a la grec delicioasă

Că o supă de pui a la grec să iasă absolut delicioasă, ea poate fi acrită cu zeamă de varză, cu borș, cu zeamă de murături sau chiar cu corcodușe – în funcție de anotimp și de preferințe – în loc de lămâie. Supă de pui a la grec se consumă proaspătă, caldă, pentru că gălbenușul crud face că supă să nu reziste prea mult în frigider și să nu mai fie atât de gustoasă atunci când este reîncălzită.

Această supă de pui se poate pregătit în orice anotimp și se pune pe masă alături de ardei iuți și o chiflă caldă și proaspătă.

Pentru a putea fi reîncălzită, se recomandă că gospodinele să păstreze o cantitate suficient de mare de supă de pui cu legume separat, fără acel adaos de gălbenuș și smântână. Atunci când ciorbă va fi încălzită, se va adaugă un gălbenuș de ou frecat cu puțînă smântână și va avea același gust proaspăt și delicios.

 

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here