Oferirea unui inel de logodnă are o semnificație foarte profundă pe plan spiritual, simbolizând promisiunea de iubire și credință a viitorilor miri. Dincolo de importanța aceasta empirică, inelul de logodnă joacă un rol important și pe plan social, indicând că femeia care îl poartă este angajată într-o relație serioasă.

Magazinele online sunt pline de nenumărate modele de inele, care mai de care mai elegante, însă mulți nu știu credințele populare din spatele acestora. Simbol al iubirii, această bijuterie nu a fost ferită de mentalul colectiv, în jurul său născocindu-se numeroase superstiții bizare și tradiții.

În continuare veți găsi cele mai întâlnite obiceiuri și credințe legate de inelele de logodnă, multe persoane respectându-le și temându-se să le încalce și astăzi.

  • Tradiția spune că cercul inelului simbolizează infinitul, iar oferirea de inele de logodnă elegante de către viitorii miri își are originea în vechi ritualuri tribale, când se puneau coronițe din flori sau alte plante pe mâinile și gleznele mireselor.
  • Purtarea inelului se face pe inelar, considerându-se că persoanele care îl vor purta pe degetele arătătoare vor avea ghinion.
  • În plus, se spune că logodnica nu trebuie să permită oricui să-i scoată inelul de pe deget, deoarece, în caz contrar, va avea ghinion.
  • altă superstiție susține că, în situația în care o femeie încearcă inelul unei alte femei, în cele din urmă îi va fura acesteia logodnicul.
  • Ghinionul nu se termină aici, întrucât și purtarea unui inel împodobit doar cu o perlă este însoțită de nefericire, indicat fiind ca bijuteria să aibă și alte pietre prețioase.
  • În plus, dacă o femeie logodită visează că și-a pierdut inelul, e semn că va urma o ceartă cu partenerul de viață.
  • De asemenea, opțiunea pentru modele inele de logodnă din aur nu este întâmplătoare, tradiția susținând că aurul aduce durabilitate relației și iubire veșnică între parteneri.
  • Distrugerea inelului de logodnă este semn prevestitor de rău, însemnând moartea unuia dintre parteneri sau chiar a ambilor soți.
  • Ziua logodnei nu este lipsită de superstiții, considerându-se că nu e bine ca aceasta să se infăptuiască în zilele de marți, miercuri sau vineri. Deși inelele de logodnă cu diamante sunt preferatele femeilor, se spune că un inel cu safir are darul de a proteja împotriva spiritelor rele.
  • Altă superstiție vizează ziua nunții, zi în care inelul nu trebuie să fie scos cu totul de pe degetul miresei.

Superstițiile pe subiectul inele de logodnă nu se termină odată cu sfârșitul relației. Astfel, dacă o femeie va continua să poarte inelul de la fostul iubit și după ce relația s-a încheiat, va avea coșmaruri noaptea și asupra ei vor fi aduse blestemele celuilalt.

E-ring: magazinul preferat de inele logodnă 2019

Indiferent de superstițiile născocite în jurul inelului de logodnă, acesta rămâne cel mai pur simbol al uniunii dintre parteneri înainte de căsătorie, o bijuterie deosebită, așteptată cu ardoare de orice femeie. Bărbaților le revine misiunea dificilă de alegere a bijuteriei perfecte, iar căutarea printre sute de inele de logodnă elegante se poate dovedi o adevărată aventură.

În magazinul E-ring veți găsi o varietate impresionantă de modele de inele de logodnă, de o calitate garantată, lucrate cu grijă de bijutieri profesioniști. În plus, dacă vă doriți un model anume care nu există în oferta magazinului, îl puteți face pe comandă, fără prețuri suplimentare, astfel veți avea inelul perfect indiferent de preferințe sau de preț. Fie că optați pentru diamante sau alte pietre prețioase, inelele de logodnă E-ring sunt darurile perfecte pentru femeile iubite, gata să fie purtate cu drag și apreciate o viață întreagă.

E-ring are peste 13 ani experiență în domeniu, așa că vă puteți lăsa cu încredere pe mâna bijutierilor profesioniști care au făcut fericite peste 10000 de femei pe tot parcursul existenței magazinului, prin inelele elegante create cu grijă și pasiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here