Cea de-a treia secvență a medicinei generale, după cea preventivă și cea curativă, este  recuperarea medicală. Organizația Mondială a Sănătății a stabilit în anul 1970 că o stare patologică care creează dizabilități condamnă pacientul la imposibilitatea de a presta anumite activități sportive, afectând bolnavul atât pe plan social, cât și pe plan profesional, sau chiar financiar.

Domenii de activitate ale clinicilor de recuperare medicală

Aparatul locomotor, de pildă, poate fi afectat din cauza mai multor factori – boli neurologice, traumatisme sau anumite boli de natură reumatică.

Reabilitarea medicală îndeplinește un rol major în prevenirea, diagnosticarea și tratarea persoanelor cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante ori cu diferite handicapuri, iar scopul acestei recuperării medicale este acela de a îmbunătăți calitatea vieții, restabilind funcția optimă în condițiile în care există anumite leziuni fizice, tisulare sau funcționale.

Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România

Dacă vă aflați în căutarea unui centru de recuperare medicală cu servicii de calitate premium, fie pentru dumneavoastră, fie pentru un membru al familiei care suferă de anumite afecțiuni dizabilitante și comorbidități, puteți apela la Polaris Medical.

Fiind axat pe o abordare multidisciplinară și oferindu-i fiecărui pacient în parte grija și atenția de care are nevoie, Polaris Medical este cel mai mare spital privat de recuperare din România.

Persoanele internate aici beneficiază de condiții hoteliere de spitalizare de o calitate superioară și de terapii personalizate, focusate pe recuperare intensivă.

Spitalul Polaris Medical oferă anumite avantaje pentru deținătorii unui card de cumpărători STAR BT cum ar fi: plata serviciilor medicale în 3 rate fixe, fără dobândă, plus 2% puncte de loialitate pentru fiecare plată efectuată, utilizabile ulterior la cumpărături sau în cadrul altor plăți.

De asemenea, servicii medicale de calitate premium sunt decontate și prin CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Spitalul de recuperare medicală Polaris Medical are sediul în județul Cluj și oferă servicii medicale pe specializări precum: recuperarea neurologică, psihiatria, recuperare medicală, îngrijiri paliative și recuperarea cardiovasculară.

Recuperarea neurologică

Persoanele care au suferit un AVC (Accident vascular cerebral), de pildă, sau anumite operații pe coloană, necesită anumite servicii de recuperare aflate sub incidența acestei specializări. Calitatea vieții acestor pacienți este grav afectată, întrucât, în mare parte, rămân cu deficiențe motorii și cognitive.

Aceștia depun în mod constant eforturi considerabile pentru ca viața lor să redevină normală.

Recuperarea medicală

Cei care au suferit diferite traumatisme și au avut operații ortopedice ar trebui, de asemenea, să apeleze la recuperarea medicală.

Psihiatrie

Persoanele care suferă de depresie, anxietate, insomnii, atacuri de panică, consumatorii de alcool, precum și cei care suferă de sindromul burnout ar trebui să apeleze la un specialist în Psihiatrie pentru a primi cele mai bune soluții pentru remedierea problemelor cu care se confruntă.

Această secție a spitalului Polaris Medical este foarte apreciată din punct de vedere al serviciilor oferite – pacienții beneficiază de analize generale și controale de rutină pe toate ramurile conexe de activitate, precum și de consiliere psihologică și, bineînțeles, de confidențialitate la un nivel înalt.

Îngrijiri paliative

Bolnavii care necesită îngrijiri paliative sunt cei care au primit un prognostic mai puțin optimist referitor la evoluția bolii. Astfel, tratamentul desfășurat în această secție nu este unul curativ, ci unul suportiv. Acesta are rolul de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului pe toată perioada rămasă.

Recuperarea cardiovasculară

Cei care au suferit un infarct, cei care au operații pe cord sau cei care sunt stentați au nevoie de recuperare cardiovasculară.

Din nefericire, multe persoane nu mai apelează la astfel de proceduri de reabilitate după intervențiile cardiovasculare, neconsiderând imperios necesar un astfel de proces.

Specialiștii, însă, le recomandă pacienților să ia în serios acest tip de recuperare, ca fiind parte importantă a unei vieți sănătoase după intervențiile suferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here