„Parcă mai ieri am văzut-o pentru prima dată, iar astăzi sunt hotărât să fac marele pas către un viitor alături de ea”. Așa începe povestea fiecărui curajos care caută să-și pecetluiască iubirea cu ajutorul unui inel de logodnă.

Curajos? Da, deoarece pentru a face acest mare pas trebuie recunoști faptul că nu există o altă femeie mai importantă în viața ta. Curajos deoarece în acel moment în care îi vei pune marea întrebare, distanța dintre aceasta și răspunsul ei va părea un veac.

Asigură-te că va spune DA cu inelul de logodnă potrivit

Inelele de logodnă nu sunt simple bijuterii. Un astfel de inel reprezintă dovada eternă a iubirii și, pe lângă faptul că trebuie să fie pe placul viitoarei mirese, mai este necesar să fie încadrat și de un decor spectaculos.

Momentul în care are loc cererea în căsătorie trebuie să fie unic, memorabil, special – și totul începe cu inelul de logodnă căutat cu mare atenție.

În alegerea acestuia trebuie să se țină cont de:

  • Tipul inelului;
  • Forma pietrei;
  • Tipul pietrei;
  • Culoarea aurului.

PASUL 1. Află mărimea inelului de logodnă

Înainte de toate, este important să se afle care este mărimea potrivită a inelului de logodnă. Pentru acest lucru este nevoie să se găsească, fără știrea iubitei, un inel care i se potrivește pe degetul inelar. În cazul în care nu se poate apela la această metodă, se poate alege varianta tradițională – se măsoară cu ajutorul unei ațe circumferința degetului inelar în timp ce doarme. Această variantă nu este ideală, putând da mici erori, însă nu-ți face griji – vei putea ajusta ulterior mărimea bijuteriei.

PASUL 2. Alege tipul de inel de logodnă potrivit

Atunci când se pornește în căutarea bijuteriei perfecte pentru acest moment unic, în minte apar inelele de logodnă clasice. Acestea sunt și vor fi mereu populare, simplitatea lor fiind deseori aleasă în detrimentul altor bijuterii mai complexe.

Oricum, pe lângă inelele clasice, se mai găsesc și inelele de logodnă Three stone, Halo, Side Stone și Eternity.

Inelele Three Stone sunt compuse din trei pietre, două mai mici pe laterale și una mare în mijloc, cele Halo au pietrele aranjate în floare, Side Stone sunt strălucitoare datorită multitudinii de pietre mici ce înconjoară o piatră de dimensiuni mai mari, iar Eternity este exemplul pur al echilibrului, pietrele fiind aranjate simetric.

PASUL 3. Alege forma pietrei pe care dorești să o aibă inelul de logodnă

Femeile și-au dorit de-a lungul timpului bijuterii cu pietre cât mai sofisticate și mai greu de reprodus, care să le reprezinte personalitatea. Astfel, în funcție de tăietura pietrei inelului, se poate vorbi de diferite forme: rotundă, ovală, pară, smarald, inimă și stil prințesă.

Dacă viitoarea mireasă este:

  • Romantică și conservatoare – inel cu piatră rotundă;
  • Lider în societate și sofisticată – inel cu piatră tip prințesă;
  • Elegantă și naturală – inel cu piatră smarald;
  • Creativă și individualistă – inel cu piatră ovală;
  • Încrezătoare în propriile puteri și directă – inel cu piatră în formă de pară;
  • Sensibilă și visătoare – inel în formă de inimă.

PASUL 4. Alge tipul de piatră ideal

Acest pas este mai complicat dintre pași, deoarece este important să se țină cont de preferințele ei în materie de pietre prețioase. Dintre cele mai populare, se pot menționa: safirul, smaraldul, rubinul, ametistul, topazul și citrinul.

Desigur, pe primul loc se va găsi mereu diamantul. Acesta are un farmec aparte, fiind potrivit oricărei femei și simbolizând perfect iubirea. Fie că este vorba de tradiționalul diamant ale cărui claritate și strălucire cuceresc pe loc, sau de diamantul negru, sofisticat și elegant, această piatră va face orice inel să fie splendid.

PASUL 5. Alege tipul de aur

În ceea ce privește tipul de aur ales pentru inelele de logodnă, primează cel alb. Simplitatea acestuia scoate mai bine în evidență frumusețea pietrelor și este mai modern.

Pentru o femeie mai clasică se poate opta și pentru aurul galben, iar cel roz este ideal pentru viitoarele mirese sensibile și delicate.

E-ring – magazinul online unde găsești numeroase modele de inele de logodnă

Varietatea modelelor de inele de logodnă disponibile pe e-ring.ro va ușura cu mult căutarea bijuteriei perfecte. Prețul unui inel de logodnă poate varia în funcție de tipul pietrei, mărimea acesteia, complexitatea lucrării și tipul de aur ales, variind între 900 și 7000 lei.

Înainte de a lăsa prețul să intervină în alegerea pe care urmează să o faci, gândește-te la cât de important este momentul în care îi vei oferi inelul – simbolul iubirii voastre. Nu uita că, deși acesta are o importanță deosebită pentru viitoarea mireasă, tot mai mult va conta zâmbetul cu care i-l vei oferi și faptul că vrei să faci, pentru totdeauna, parte din viața ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here