Cumpărarea unui laptop refurbished poate fi dificilă atunci când există un stigmat asociat cu aceasta. Este de înțeles într-o anumită măsură, pentru că nu există o experiență similară cu eliberarea unui laptop nou din închisoarea lui de carton și plastic.

Ceea ce este de neînțeles este faptul că oamenii aleg să investească mulți bani într-o mașină second hand, dar nu înțeleg avantajele cumpărării unui laptop refurbished sau second hand.

Ce sunt laptopurile refurbished?

Companiile care vând laptopuri refurbished le primesc dintr-o varietate de surse:

 • modele pe care clienții le returnează pentru că ori nu le mai vor, ori au componente defectuoase;
 • modele care au fost afișate în magazine, dar nu cumpărate;
 • sisteme care au fost achiziționate prin leasing;
 • modele retrase de producători de pe piață;
 • laptopuri cu ambalaj deteriorat.

Din momentul în care primesc laptopurile, unitățile de service specializate dezasamblează fiecare produs și verifică la fiecare în parte starea bateriei, calitatea ecranului, sursa de alimentare, HDD-ul, porturile, unitatea optică etc. După examinarea, repararea și restaurarea laptopurilor, acestea sunt considerate produse refurbished.

Care sunt avantajele laptopurilor refurbished?

Spre deosebire de un laptop second hand, unul refurbished:

 • Este ca nou: Companiile care vând laptopuri refurbished trec produsele prin anumite etape înainte de a le scoate la vânzare. Un laptop este reparat complet și apoi este testat pentru a asigura funcționalitatea în parametrii normali. În plus, părțile exterioare sunt curățate sau înlocuite (după caz).
 • Are mereu garanție: Un laptop recondiționat vândut de o companie serioasă va veni întotdeauna cu garanție. ABD Computer, de exemplu, vinde laptopuri cu garanție cuprinsă între 12 și 60 de luni.
 • Vine cu suport tehnic: În multe cazuri, cumpărarea unui produs recondiționat de la anumite companii vă oferă acces la același suport tehnic pe care l-ați obține cu un produs nou.
 • Are un preț inegalabil: Cel mai mare avantaj atunci când cumperi un laptop refurbished este prețul. Acesta, deși mai mare față de cel al unui model second hand, este accesibil și permite economisirea unei sume substanțiale de bani.

Există laptop refurbished pentru gaming?

Da, există variante foarte bune și pentru cei pasionați de jocurile pe calculator. Dacă ești în căutarea unui laptop pentru gaming refurbished trebuie să te gândești la o variantă cu:

 • Baterie detașabilă sau înlocuibilă: Bateria trece prin atâtea cicluri de încărcare încât este se degradează considerabil și nu deține o încărcătură atâta timp cât ar trebui.
 • Procesor puternic: Încearcă să îți cumperi un laptop pentru gaming cu un procesor mai puternic decât plănuiai inițial. Ai în vedere puterea de procesare, dar și eficiența.
 • Fără SSD: Solid State Drives sunt incredibil de rapide, dar au un număr limitat de scrieri înainte de a fi considerate inutilizabile.

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un laptop refurbished?

Atunci când avem de gând să cumpărăm un laptop refurbished, alegerea magazinului de la care cumpărăm are un rol vital. Apoi, o reducere care pare ireal de bună, nu garantează mereu siguranța, astfel că nu trebuie să picăm în capcana marketingului.

Este în interesul nostru să ne asigurăm că achiziționăm laptopuri refurbished de la companii care respectă procedurile oficiale de service ale producătorului. Astfel, obținem cea mai bună calitate posibilă pentru modelul pe care ni-l dorim.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că modelul renovat are o garanție de cel puțin un an. Chiar dacă o primim cu o reducere mare, o garanție ne va proteja în cazul unei defecțiuni neașteptate.

ABD Computer te ajută să te bucuri de tehnologie cu ajutorul laptopurilor refurbished de calitate

ABD Computer este un magazin specializat în comercializarea produselor IT refurbished, renew, second hand, resigilate și noi. Toate laptopurile refurbished puse la dispoziția clienților provin de la branduri de top (Dell, HP, Lenovo) – Gama Business; și sunt fiabile, durabile și performante.

Clienții care aleg această companie beneficiază de înlocuirea produsului pentru neconformități în primele 90 de zile, garanție între 12 și 60 de luni, echipă de service dedicată și pot opta pentru plata în rate cu dobândă 0%.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here