Dacă ești interesată să îți cultivi pasiunea investind într-o mașină de cusut electrică, poate părea dificil să începi căutarea variantei perfecte pentru tine. Varietatea de modele te poate face să te răzgândești să mai investești în hobby-ul tău, chiar dacă ești începătoare sau ești deja profesionistă.

Cumpărarea unei mașini de cusut este o decizie ce poate fi costisitoare, dar promite ore întregi de distracție și creativitate, și de ce nu, poate o schimbare de carieră.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cauți o mașină de cusut

Înainte de a începe să cauți o mașină de cusut, trebuie să răspunzi obiectiv la întrebarea: câtă experiență ai? În funcție de răspuns, îți poți îndrepta atenția către două mari categorii de mașini de cusut: cele casnice și cele profesionale.

  • Cine o va folosi?

O cumperi pentru tine? Dacă răspunsul este da, ia în considerare experiența pe care o ai. Ești începătoare, experimentată sau avansată? În primele două cazuri optează pentru un model casnic, iar în ultimul, pentru o mașină de cusut profesională.

Dacă este pentru o persoană apropiată sau nu o vei folosi doar tu, ci și alți membri ai familiei sau alte prietene, achiziționează un model cu caracteristici medii, ce poate fi ușor folosit și dispune de funcțiile standard: cusături de bază, cum ar fi cea dreaptă și cea în zig-zag, cusături decorative, butoniere, festonare etc.

  • Care este prețul mașinii de cusut pe care o cauți?

Prețul unei mașini de cusut variază în funcție de model și producător. Dacă ai un buget limitat, rezumă-te la mașinile de cusut casnice. O mașină de cusut de calitate ar trebui să îți poată oferi o perioadă îndelungată de folosire.

Este esențial să alegi cea mai bună mașină de cusut pentru bugetul tău, pentru a evita orice dezamăgire. Nu apela la cele mai ieftine variante de mașini de cusut electrice! Nu vor avea o durată de viață prea mare și calitatea lucrărilor va avea de suferit.

  • La ce vei folosi mașina de cusut?

Mașina trebuie să fie adecvată scopului ei. Nu are rost să investești într-o mașină de cusut electrică ieftină dacă dorești să execuți cusături complexe, iar volumul lucrărilor este unul destul de mare.

Chiar dacă ești începătoare sau profesionistă, mașina de cusut trebuie să aibă funcțiile de care ai nevoie. Dacă ai de gând să coși denim sau draperii, de exemplu, se recomandă să achiziționezi o variantă mai robustă, care să îți ofere posibilitatea să reglezi pasul cusăturilor.

  • Cât de des vei folosi această mașină?

Fii sinceră cu tine. Dacă ai descoperit acest domeniu de puțin timp, este posibil să nu folosești mașina de cusut electrică atât de frecvent. Pe măsură ce devii mai experimentată, o vei folosi din ce în ce mai des!

Dacă ai de gând să folosești această mașină doar pentru a repara câteva haine, nu are rost să investești într-o variantă scumpă.

  • Ai nevoie de accesorii suplimentare?

Mașinile de cusut moderne vin, în mod obișnuit, cu câteva accesorii care te vor ajuta să execuți lucrări de dificultate mică spre medie. Desigur, numărul acestora variază de la un model la altul, o influență mare asupra lui având producătorul.

Documentarea este obligatorie. Cele mai importante accesorii pentru mașina de cusut sunt piciorușele (de tiv drept, pentru butoniere, pentru surfilat, pentru fermoar, pentru pliuri, pentru benzi etc). Dacă ai nevoie de aceste accesorii și nu sunt incluse, asigură-te că le poți cumpăra separat.

  • Cât de zgomotoasă este mașina de cusut?

Da, știm că pare un lucru banal, dar foarte mulți oameni nu iau în considerare aspectul acesta atunci când cumpără o mașină de cusut electrică. Dar zgomotul poate afecta durata de folosire a acestui utilaj!

Dacă vrei să te bucuri de hobby-ul tău și să câștigi și bani din el, asigură-te că modelul ales nu îți provoacă disconfort, nici în ceea ce privește manipularea și nici în ceea ce privește zgomotul pe care îl face. În acest sens, optează pentru o mașină de cusut ce asigură un regim de lucru silențios, cum sunt cele puse la dispoziție de mari producători precum Brother sau Bernina.

Mașinile de cusut de la Cusut&Brodat: perfecte pentru începătoare, dar și pentru profesioniste

Cusut&Brodat, parte a Bro Rom – cel mai vechi furnizor de mașini de cusut Brother din România, oferă o gamă variată de mașini de cusut de calitate, rezistente și simplu de utilizat.

Specialiștii experimentați de la Cusut&Brodat îți pot oferi consultanță și informații despre mașinile de cusut comercializate pe site-ul lor și nu numai. Dacă dorești să îți deschizi o afacere sau vrei să o extinzi pe cea existentă, însă ai nevoie de mai multe informații despre ce presupune acest domeniu, echipa Cusut&Brodat este alături de tine, prezentându-ți cât de frumoasă, vastă și interesantă este „lumea confecțiilor”.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here