„Happy girls are the prettiest” ar trebui să devină mantra tuturor femeilor de pe mapamond. Iată cum ar trebui să arate drumul tău în căutarea fericirii!

De ce zic asta? Nu doar pentru că sunt sigură că Audrey Hepburn a știut ea ce a știut când a afirmat asta, ci și pentru că, în loc să ne ascundem de noi însene, adâncind tot mai mult angoasa, stresul, oboseala și alte probleme, ar trebui să privim totul cu alți ochi. Poate cu cei ai iubitului (care, cu siguranță, nu asociază perfecțiunea psihică cu iubirea), poate cu cei ai apropiaților și poate chiar cu cei persoanelor care încearcă să ne ofere motivare prin vorbe frumose – adică lucrul de care avem cea mai mare nevoie în momentele de cumpănă.

În prezent, lumea ne demonstrează mai mult decât oricând că da, poți să fii tu, în cea mai bună formă, nu doar într-o rutină călduță. Foarte multe vedete pot servi drept exemple demne de urmat. Oprah Winfrey (care a fost abuzată de unchiul său atunci când avea doar 9 ani), Charlize Theron (care a fost martoră la uciderea tatălui său abuziv chiar de către mama sa) sau Lady Gaga (care a fost violată la 19 ani) reprezintă dovada vie că o traumă, un stres și multe complexe pot fi depășite prin voință și prin propria opțiune de viață, adică prin felul în care aleg să trăiască.

Sunt conștientă de faptul că am oferit exemple mult prea tragice, dar am vrut doar să-ți demonstrez, prin intermediul cuvintelor, că dacă astfel de experiențe pot fi închise undeva într-un sertar, atunci și probleme mai mici, ale căror stres îl percepem noi ca fiind mare, pot trece cu ușurință.

Acesta nu este un articol de psiho, despre iubire față de sine sau despre self-esteem, deși poate că așa a părut până la rândul pe care îl citești acum. Este un articol despre soluțiile de wellbeing – cele care te ajută să lucrezi la starea ta de spirit (sau lucrează ele singure), astfel încât lumea să nu se mai traducă doar în alb și negru, lucrurile să se miște mai în favoarea ta, iar feeling-ul acela despre care spui că este temporar – FERICIREA – să te caracterizeze pe termen lung. Pentru că ele există și chiar funcționează. Așa că de ce să nu apelezi și astfel de soluții?

The Joy Machine

Dacă simți că ești cu nervii întinși la maximum și cu stresul ajuns la cote alarmante, îți recomand să treci pragul clinii Infrafit Detox De-Stress & Lose Weight (str. Icoanei 40, infrafit.ro) și să încerci Biodream. Deși este genul de tratament pe care trebuie să-l încerci ca să înțelegi ce poate, o să-ți povestesc puțin despre el. Acesta este un aparat pentru starea de bine, pentru echilibrul fizic și mental, oferind, totodată, și beneficii organismului, prin surse specifice de lumină. Biodream creează un soi de sinergie între minte și trup, sincronizând activitatea emisferelor cerebrale, măsurată prin electroencefalogramă. De asemenea, îndepărtează anxietatea, chiar și depresiile ușoare sau dezechilibrele emoționale, îmbunătățește performanța sportivă, reflexele și nivelul de concentrare, oxigenează țesuturile pielii, echilibrează starea emoțională, îmbunătățește somnul și lista de atuuri poate continua.

Practic, în timpul unei ședințe, tot ceea ce trebuie să faci este să stai liniștită și să încerci să nu te gândești la nimic, să vizualizezi un perete alb, să încerci să te deconectezi și chiar să adormi. Pe piept ți se plasează o curea electrică pentru măsurarea pulsului, iar lumina, muzica chill și masajul efectuat de către aparat (care este precum un pat tehnologizat) te ajută extrem de mult, în cele 35 de minute de terapie. Eu recomand acest tratament seara, în drum spre casă, mai ales după o zi grea la birou. Procedura, efectuată ca la carte, este sinonimă cu efectuarea a 15 ședințe – echivalentul a 15 zile, o zi da, una nu -, cu alternanță între cele două programe speciale ale sale, Joy și Zen. Asta dacă vrei să-ți oferi doza optimă de serenitate.

in cautarea fericirii

Body Art

Nu, nu este vorba despre pictură pe corp, ci despre un program holistic ce îmbină exerciții inspirate din yoga, qigong, tai chi, gimnastică medicală, dans și shiatsu, toate coordonate cu tehnici speciale de respirație. Îl poți practica numai la Centrul Shakti (str. Cristofor Columb 3, centrulshakti.ro). Bazat pe teoria celor cinci elemente din medicina tradițională chinezească și pe principiul yin-yang, sistemul este unul complet, realizând o conexiune ideală între minte, trup și suflet. Este perfect pentru conturarea unei stări de bine pe termen lung, deoarece înglobează exerciții terapeutice, de echilibru, de forță și de conștientizare, combinate cu tehnici de întindere și de relaxare, într-o manieră în care coloana și articulațiile sunt protejate. Acest tip de procedură, coordonată cu ritmul respirației, favorizează conștientizarea corpului, a eului și a spațiului înconjurător, dezvoltând abilitatea de a comunica și de a te elibera complet de energie negativă. Mai mult decât atât, muzica relaxantă din timpul ședințelor este și ea un declanșator perfect al armoniei mentale și a fluidității corporale. Te poți elibera de stresul cotidian practicându-l atât dimineața, cât și seara, după birou, pentru încheierea armonioasă a zilei.

Influență balineză

Dacă nu ești adepta tehnologiei de ultimă generație și nici a sportului, poți opta pentru un retreat într-o zonă de poveste. Așa te bucuri atât de relaxare, cât și de o escapadă din zgomotul cotidian. La centrul Atagason din Brașov (str. Măcieșului 2A, Răcădău, atagason.ro) se practică masajul tradițional balinez, cu o tradiție străveche în Indonezia. Exercitarea presiunii asupra punctelor energetice ale corpului, atingerile ușoare și exercițiile de întindere contribuie la obținerea unor efecte mai bune prin atingerea unor părți mai profunde dincolo de țesuturile de suprafață ale mușchilor. Acest masaj echilibrează toate centrele energetice ale organismului și integrează toate sistemele interne. Mai mult, pentru a finaliza tehnica de masaj, terapeutul eliberează tensiunea musculară prin intermediul uleiurilor naturale și esențiale. În acest fel, nivelul de energie crește și se obține o relaxare uimitoare a întregului corp, dar și a minții.

Foto: Guliver/Getty Images, PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here