Dacă vara aceasta doriți să faceți o schimbare radicală de decor, vă propunem un stil cu totul aparte, plin de caracter: glamour.  Moda și designul interior au fost mereu interconectate, așa că lăsați-vă purtate în anii ‘40-’50,  în atmosfera hollywodiană unde vedete precum Marylin Monroe sau Greta Garbo făceau senzație cu ținutele lor. Hotelul Chateau Marmont era locația fierbinte unde se afișau cupluri celebre și se turnau filmele epocii. Totul respira un aer glamour. Stilul inspirat de epoca de aur a Hollywoodului are elemente distinctive ce emană ideea de lux absolut: materiale precum catifeaua, oglinzile cu rame metalice elaborate, lacul și suprafețele lucioase, o paletă coloristică ce cuprinde nuanțe pale, sidefate sau negru, piese de mobilier cu personalitate, canapele și fotolii confortabile și omniprezentul auriu.

Iată elementele ce nu pot lipsi pentru a crea un interior glamour:

Catifea

Carafa Green Gate Victoria, 700 ml, 163 lei, bonami.ro

Reprezintă simbolul luxului și creează o impresie vizuală și senzorială de confort și eleganță. Canapelele sau fotoliile  masive, din catifea, capitonate, reprezintă piesele centrale ale unei încăperi decorate în stil glamour. Alegeți culori ce pun în evidență catifeaua prin modul în care captează și reflectă lumina: pasteluri, bejuri, galben pai, negru sau maro ciocolată.

Lucios

Poster Americanflat Fortune, 40 x 40 cm, 79 lei, bonami.ro

Este caracteristica ubicuă a obiectelor, indiferent de încăpere sau tip de accesoriu: tapet, piese de mobilier, tablouri, corpuri de iluminat, covoare.

Auriu

Decoratiune Santiago Pons Hedron, 220 lei, bonami.ro

Este o altă marcă a stilului ce degajă lux și opulență. Poate fi încorporat în piesele de mobilier( picioare, mânere, placaje) sau în accesorii( veioze, suporturi pentru lumânări, decorațiuni pentru perete, vaze, statuete).

Oglinda

Oglinda de perete Premier Housewares Party, 1.937 lei, bonami.ro

De preferință impunătoare, fixată pe unul din pereții livingului, trebuie să aibă ramă metalică masivă, elaborată.. Este importantă atât prin aspectul impozant cat și prin faptul că sporește senzația de lux prin reflexia încăperii.

Cristal și porțelan

Lustra Evergreen Lights Crido Drops Chrome, 639 lei, bonami.ro

Optați pentru lustre de tip candelabru, pline de personalitate, pentru un plus de strălucire. Veioza este și ea prețioasă, cu picior de porțelan decorat, sau din ceramică lăcuită.

În ceea ce privește adoptarea acestui stil, iată câteva sfaturi: dacă bugetul nu vă permite o schimbare totală de stil, efectuați modificările gradual. Este mai bine sa achiziționați piese de calitate, treptat decât să faceți compromisuri. Imaginați-vă cum va arăta încăperea încă dinainte de a începe proiectul- care sunt elementele favorite, ce paletă cromatică doriți să adoptați, astfel încât alegerea obiectelor să fie cât mai ușoară ulterior, iar aspectul unitar și elegant. În cele din urmă, inspirați-vă din reviste, de pe Internet, însă lăsați amprenta dvs. personală să domine. Este cheia pentru o amenajare ce reflectă tendințele actuale, dar și gusturile dvs.

FOTO: bonami.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here