Femeile au nevoie foarte mult de somn. La femeile care dorm suficient, tenul arată mai bine, este mai luminos, lipsit de riduri. Cât de multă atenție acordă femeile somnului de frumusețe? Foarte multe femei au uitat de așa ceva din cauza stilului de viață trepidant pe care îl au.

Femeile dorm mai bine singure, fără un bărbat

Somnul la femei este mai liniștit și mai calm atunci când dorm singure în pat. La bărbați lucrurile se petrec tocmai invers, ei au somnul mai bun lângă partenera lor. Cercetătorii spun că femeile au ceasul intern mai sensibil decât al bărbaților. Este vorba despre ritmul biologic de așa numitul ritm circadian. Acest ritm este controlat de ,,ceasul biologicˮ pe parcursul zilei. În diferite momente corpul uman are nevoie de somn, să doarmă sau să se trezească. La femei acest ceas este mai sensibil decât la bărbați. În plus femeile sunt influențate mai mult de factorii de mediu comparativ cu bărbații, de aceea ele dorm de multe ori ,,iepureșteˮ.

Psihologii spun că trăim într-o lume a oamenilor care ,,nu au somnˮ. Majoritatea oamenilor sunt stresați, se culcă noaptea foarte târziu și sunt mereu obosiți a doua zi. Aproximativ 80% din oameni sunt nevoiți să se trezească dimineața foarte devreme și să consume băuturi energizante pentru a scăpa de starea de somnolență de care suferă frecvent.

Sforăitul bărbaților – Problema femeilor în ziua de azi

Multe femei se plâng că nu pot să adoarmă noaptea din cauza faptului că partenerul lor sforăie. Acest lucru face ca femeile să doarmă rău noapte de noapte, să acumuleze oboseală și să sufere consecințele deficitului de somn. Potrivit studiilor internaționale realizate, foarte multe femei au probleme de somn din cauza bărbaților.

Motivele sunt variate, dar toate au legătură cu partenerul lor:

  • Ele sunt nevoite să se adapteze la ritmul de dormit al partenerului.
  • Se culcă mai târziu fiind deranjate de sforăitul acestuia.
  • După o vârstă au și tulburări datorate menopauzei, insomnie, stări rele care sunt accentuate din cauza faptului că nu sunt mulțumite de comportamentul partenerului.
  • Au mari așteptări de la acesta, neîmplinite. Ele consideră că fac totul, observă că toate problemele cad pe umerii lor.
  • Sunt mereu preocupate de copii (mai mult decât tatăl acestora) și astfel ajung să aibă un somn neliniștit, superficial.

Somnul și relația de cuplu

Femeile vor să-și îmbunătățească relația de dragoste și pentru aceasta caută remedii fel de fel pentru a obține armonie și o stare de bine în casă. Sunt atente chiar și la sfaturile unor specialiști în Feng Shui care garantează o căsnicie bună sau o relație de cuplu fericită. Un sfat excelent este amenajarea dormitorului pentru îmbunătățirea relației. De exemplu, este indicată amplasarea patului cât mai departe de ușa dormitorului, astfel încât să existe un control perfect al spațiului din cameră.

De asemenea, relația de cuplu poate deveni mai armonioasă dacă se folosesc lenjerii de pat de culoare roz. Se spune despre această culoare că este ideală pentru dormitor, pentru că dinamizează relația de cuplu. Femeile care doresc o expansiune a iubirii în relație pot face și această schimbare. Pot alege așternuturi roz, modele variate, moderne de lenjerii din Pucioasa de pe CumparaMisim.ro, care au imprimeuri deosebite și sunt realizate din in, bumbac sau alte materiale din fibre naturale. Cele mai bune sunt țesăturile din bumbac satinat sau mătase pentru că sunt plăcute la atingere pe piele. Lenjeriile de pat trebuie spălate cât mai des pentru că acumulează murdărie, acarieni și praf.

Poziția de somn cea mai potrivită pentru a dormi bine în timpul nopții

Femeile care au mereu pleoapele umflate dimineața ar trebui să se culce cu capul pe două perne, pentru a avea astfel capul puțin mai sus. Acest lucru poate preveni formare pungilor sub ochi sau a umflăturilor la pleoape.

S-a constatat că bărbații obișnuiesc să doarmă cu două perne în pat, femeilor nu le ajung doar două perne, au nevoie de patru. Poziția de somn are un impact foarte important asupra corpului și asupra stării de sănătate.

Persoanele sănătoase dorm foarte bine pe spate. Aceasta este considerată cea mai bună poziție anatomică pentru somn. Atunci când dormi pe spate, coloana vertebrală se află în poziția ei naturală, iar organele de asemenea. Alte avantaje sunt: greutatea corporală este distribuită uniform, nu se pune presiune pe vreun organ, nu apar dureri musculare, nu apar probleme articulare. Singurul inconvenient este că apare riscul de a sforăi mai tare. Aceasta nu este o poziție recomandată pentru persoanele care au boli cardiace, dureri lombare sau astm bronșic.

Dacă se doarme cu capul mult răsucit într-o parte față de spate, somnul poate fi agitat. Se spune că pot să apară și probleme cu articulațiile tempomandibulare, cu măcinarea dinților și scrâșnirea lor.

Persoanele care dorm pe o parte, trebuie să doarmă mai mult pe stânga decât pe dreapta. Această poziție este preferată mai ales de persoanele tinere, aflate la vârsta adolescenței. Coloana vertebrală este în poziție corectă, nu apar dureri de spate, iar pelvisul și umerii sunt pe saltea. Cercetătorii din SUA au spus că această poziție de somn previne apariția bolii Alzheimer, dar și a problemelor de reflux gastro-esofagian. Acidul din stomac nu mai ajunge atât de repede în esofag dacă stai pe partea stângă comparativ cu poziția pe partea dreaptă.

Poziția fetală nu este recomandată pentru femei pentru că poate favoriza apariția ridurilor la față și de asemenea afectează aspectul sânilor. Persoanele care dorm astfel trebuie să aibă o pernă mare în spațiul dintre umeri-cap, o pernă care să susțină coloana și gâtul în poziție dreaptă. Medicii spun că poziția fetală de somn poate cauza tensiuni în zona capului și a gâtului, de aceea nu este recomandată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here