Când vine vorba despre alegerea corpurilor de iluminat, contează atât sursele pentru care optezi, cât și modul în care le poziționezi în încăperi. Lămpile suspendate, spre exemplu, pot conferi camerei un aer modern, fapt pentru care se numără printre cele mai populare alegeri ale designerilor de interior.

Există, însă, atât de multe tipuri și modele de corpuri de iluminat, încât poate fi dificil să faci alegerea corectă, atunci când vine vorba despre amenajarea interioară a locuinței.

Specialiștii de la Domicilio propun câteva idei de care să ții cont atunci când vine vorba despre alegerea corpurilor de iluminat, astfel încât să îi asiguri casei tale iluminatul corespunzător și să obții efectele pe care le dorești.

Alegerea corpurilor de iluminat în funcție de încăpere

  • Corpuri de iluminat pentru living

Fiind cea mai utilizată încăpere din toată casa, livingul are nevoie de cel mai bun iluminat. Un bun sfat de urmat constă în instalarea unor spoturi – dacă tavanul este înalt – sau plasarea mai multor lustre.

Pentru a obține un iluminat de efect, poți opta pentru lămpi suspendate deasupra mesei sau pentru folosirea unor surse difuze de lumină în spatele televizorului.

  • Corpuri de iluminat pentru dormitor

Pentru a crea o atmosferă confortabilă și cât mai plăcută în camera de dormit, vei avea nevoie de cel puțin două tipuri de iluminat  – unul general și unul ambiental. Alternarea celor două tipuri va crea camerei un aspect estetic deosebit.

Luminile ambientale îndeplinesc un rol semnificativ în ceea ce privește stimularea creierului, sporind eficiența și productivitatea. Poți ilumina oglinzile și dulapurile de haine instaland câteva spoturi. Pe birou și pe noptieră, poți plasa lămpi care să permită cititul fără a ilumina, însă, toată camera.

  • Corpuri de iluminat pentru bucătărie

Și în cadrul acestei încăperi se pot utiliza luminile de accent – în special în zonele de lucru. În funcție de designul încăperii, poți opta pentru aplice sau pentru spoturi încastrate în corpurile de bucătărie.

Luminile din tavan trebuie să fie calde și nu trebuie să obosească privirea. În jurul mesei, pot fi puse spoturi sau lampadare cu lumină mai difuză.

  • Corpuri de iluminat pentru camera copiilor

Propria lui cameră reprezintă un întreg univers pentru micuțul tău. Aici își va petrece o mare parte a timpului, jucându-se, dormind sau făcându-și temele. Un iluminat optim ajută la creșterea randamentului celui mic și îi oferă acestuia posibilitatea de a se bucura de lumină chiar și după lăsarea serii.

Și, pentru că micuții se plictisesc destul de repede, ar fi indicat să alegi corpuri de iluminat cât mai atractive care să îi ofere copilului o experiență vizuală plăcută. În acest sens, o alegere excelentă o constituie lustrele  moderne sau lămpile suspendate cu formă de baloane colorate.

  • Corpuri de iluminat pentru baie

Specialiștii în designul de interior susțin că pentru a evita modificarea luminii și a culorii obiectelor este necesar ca în baie să alegi culori calde sau nuanțe de alb.

  • Corpuri de iluminat pentru hol

Atunci când vine vorba de hol, o variantă practică, la care apelează majoritatea proprietarilor, constă în instalarea unor aplice sau a unor spoturi ori plafoniere. Dacă în hol se află un dressing, atunci specialiștii recomandă ca lumina să fie mai puternică, astfel că poți opta pentru o aplică dublă, eventual cu brațe mobile, care mai mult ca sigur va ajuta în acest sens.

Domicilio – corpurile de iluminat care completează stilul locuinței tale

Știm deja că lumina are rolul de a ne influența starea de spirit, iar, din acest motiv, alegerea unor corpuri de iluminat care să se potrivească cu designul locuinței este foarte important.

Indiferent că ai nevoie de o atmosferă intimă, plăcută și liniștitoare, sau îți dorești o locuință foarte luminoasă inclusiv pe timpul nopții, Domicilio.ro te așteaptă cu cele mai variate oferte. Consultă online gama extinsă de lustre moderne sau vizitează showroomul Domicilio și vei găsi sursele iluminat necesare casei tale, indiferent că vorbim despre living, bucătărie, hol sau dormitor.

Pentru a crea un spațiu funcțional, dar și estetic și primitor, corpurile de iluminat trebuie poziționate strategic. Apelând la serviciile de asistență tehnică privind alegerea și instalarea corpurilor de iluminat pe care Domicilio le oferă, te poți bucura de rezultate la cele mai înalte standarde ale calității.

Transformă spațiul de locuit într-un loc în care să îți imprimi un pic din propria personalitate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here