Alegerea ușilor de interior este un proces mult mai flexibil comparativ cu cel ce presupune alegerea ușii de la intrare, deoarece este înlăturat criteriul de securitate implicat de aceasta din urmă.

În majoritatea cazurilor, cel mai important principiu de selecție este ca acestea să se găsească în armonie cu restul amenajării și cu restul elementelor decorative care sunt sau urmează a fi integrate.

În ceea ce privește tendințele, în momentul de față tot mai multe persoane își îndreaptă atenția fie către ușile din sticlă securizată, fie către cele din lemn stratificat. Ambele tipuri de uși au caracteristici proprii și oferă eleganță încăperilor unde sunt montate, însă cele din urmă se remarcă prin prețuri mai mici și un grad de izolare fonică mai ridicat.

Ușile de interior din lemn stratificat contribuie la crearea armoniei în încăperi

La o scurtă analiză a recomandărilor prezente, cele mai recomandate modele de uși pentru interior sunt cele care mențin o linie continuă cu absolut tot ce înseamnă restul decorului. Începând de la nuanța folosită pentru a vopsi pereții și până la mobila integrată, tot ansamblul creat trebuie să conțină doar elemente care nu intră în contradicție.

Așadar, nuanța în care sunt vopsite suprafețele spațiului va determina și culoarea aleasă pentru ușă sau dimpotrivă, pentru lucrările de amenajare sau de renovare.

În cazul ușilor de interior din lemn stratificat alegerea este facilitată de multitudinea nuanțelor și modelelor disponibile pe piață. De exemplu, în catalogul Rom Decor se găsesc numeroase modele de uși pentru interior de înaltă calitate, într-o paletă diversificată de culori și modele, care se pretează oricărui tip de decor.

Ușile de interior din lemn stratificat se integrează în orice tip de decor

Alegerea ușilor de interior este un moment cheie în procesul de renovare a unei locuințe. Dat fiind faptul că fiecare persoană dorește ca spațiul unde va locui să răspundă perfect exigențelor sale, aceasta se face cu cea mai mare atenție, luând în calcul atât latura funcțională, cât și pe cea estetică.

Ușile de interior din lemn stratificat sunt ideale atât din punct de vedere al funcționalității, având un grad ridicat de izolare fonică și termică, cât și din punct de vedere al esteticii. Multitudinea modelelor și nuanțelor în care se găsesc le fac ideale pentru aproape orice stil de design interior.

Iată trei stiluri de design interior în care aceste tipuri de uși se potrivesc perfect:

  • Stilul minimalist

Acest stil este unul extrem de apreciat, nu doar pentru spațierea și aerisirea create, ci mai ales pentru starea de bine generată celor care îl aleg.

Ca reguli, stilul minimalist nu este extrem de restrictiv, dar se bazează pe alegerea unui număr mic de culori și nuanțe. Astfel, ușile din lemn stratificat, cu sau fără inserții de geam, reprezintă o alegere optimă pentru integrarea într-un astfel de decor.

  • Stilul contemporan

Ca structură și geometrie, se aseamănă cu stilul minimalist, pentru că ambele vizează crearea unui spațiu funcțional și elegant, potrivit omului modern.

Pentru obținerea unui aspect fresh, specialiștii recomandă ușile de interior din lemn stratificat în nuanțe vii. Acestea devin piese de rezistență în încăperile unde sunt montate, reliefând într-un mod unic trăsăturile elementelor din jurul lor.

  • Stilul scandinav

Se aseamănă cu mult stilului de design minimalist, accentul fiind pus cu precădere pe materialele naturale: lemn, cânepă, in, fier etc.

Specialiștii recomandă ca, pentru obținerea armoniei să se opteze pentru uși de interior în nuanțe deschise, cu design cât mai simplu. Acestea, alături de piesele de mobilier cu linii simple și obiectele decorative multifuncționale, vor crea o atmosferă relaxantă, perfectă pentru cei care pun accentul pe practic și pe estetic în același timp.

Rom Decor – uși de interior de înaltă calitate, la prețuri accesibile

Pe rom-decor.ro se găsesc numeroase modele de uși de interior de înaltă calitate, create de producători de renume. Astfel, indiferent că se optează pentru uși de interior din lemn stratificat sau pentru modele glisante din sticlă, clienții au garanția că se vor bucura timp îndelungat de achiziție și că produsele alese vor contribui perfect la crearea atmosferei dorite.

Cu o vastă experiență pe piața de profil, Rom Decor oferă nu doar uși de interior și de exterior de calitate, ci și ferestre, cabine de duș, închideri terase și închideri balcon. De asemenea, compania pune la dispoziția clienților și servicii de măsurătoare și de montaj, precum și de consiliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here