Apreciat pentru simplitatea și naturalețea lui, stilul de amenajare cu design scandinav este o opțiune tot mai des întâlnită în rândul celor care își decorează sau redecorează locuințele.

Combinația de succes dintre liniile simple, funcționalitatea maximizată și materialele naturale, oferă un look chic oricărei încăperi, transformând spațiul locuit într-un loc extrem de primitor și reconfortant.

Dacă vreți să vă organizați locuința în stil nordic, trebuie să țineți cont de câteva aspecte esențiale atunci când alegeți mobilier scandinav și decorațiuni. Nu trebuie să fiți ași în amenajări interioare ca să înțelegeți aspectele esențiale ale acestui stil deoarece mizează foarte mult pe simplitate.

Pentru a porni la cumpărături informați, țineți cont de sfaturile de mai jos.

  1. Optați pentru culori neutre!

Cromatica este un element central în ceea ce privește designul interior în general, având o importanță deosebită în punerea în relief a elementelor de inspirație nordică.

Astfel, pentru a respecta principiile acestui stil alegeți piese de nuanțe neutre, mai ales albe și pastelate. Veți rămâne surprinși să aflați că niciodată nu este prea mult alb într-o încăpere decorată în stilul scandinav. Bineînțeles, pot exista accente de culoare, însă nu mai mult de două nuanțe tari.

Rolul acestei cromatici este de a crea impresia de spațiu aerisit, luminat și mărit dimensional.

  • Orientați-vă către piese de mobilier simple și funcționale!

Piesele de mobilier scandinav sunt extrem de practice, limitându-se la un design simplu, minimalist, fără decorațiuni inutile care nu fac decât să aglomereze spațiul. Accentul cade pe produse calitative, lucrate atent și minuțios, eliminându-se piesele care creează impresia de producție în masă.

În plus, trebuie să vă orientați atenția către piese ușor de manevrat, dacă este posibil chiar multifuncționale, care să ocupe cât mai puțin din spațiu.

  • Alegeți materiale naturale!

Fie că este vorba despre mobila scandinavă, decorațiuni sau textile, este important să vă îndreptați atenția către materiale naturale.

Cel mai folosit este lemnul, mai ales cel în nuanțe deschise, regăsit în pardoseli, mobilier și decorațiuni. Acesta se combină cu accente metalice, marmură, cupru sau alamă, pentru un stil nordic autentic și o casă de o eleganță desăvârșită. În completarea acestora vin textilele plăcute la atingere, din materiale precum lâna, inul sau bumbacul, gata să încălzească atmosfera și să o facă mai prietenoasă.

  • Nu subestimați puterea luminilor!

În stilul de amenajare nordic, răspândirea luminii este un element central. Tocmai de aceea se optează pentru culori deschise, luminoase, perdele și draperii care permit pătrunderea luminii naturale în cantitate cât mai mare.

În ceea ce privește elementele de iluminat, un lucru e clar: lustrele pompoase nu își găsesc locul în acest stil. Folosiți lustre care filtrează în mod plăcut lumina.

  • Integrați cât mai multe plante în decor!

Pentru un plus de frumusețe și prospețime, însoțiți mobila în stil scandinav de cât mai multe plante și flori. De altfel, până și acestea au rolul funcțional pe care mizează nordicii, fiind utile în păstrarea unui aer sănătos, purificat.

Poate părea o misiune dificilă decorarea unei locuințe în stil scandinav însă, cu puțină documentare, veți vedea că nu este greu. Important este să înțelegeți aspectele principale ale stilului și să va găsiți un furnizor de încredere de mobilier și decorațiuni nordice.

NORDA este un magazin online ce comercializează produse de inspirație nordică, aduse direct din Suedia și Danemarca pentru a păstra nealterat specificul peninsulei.

Pasiunea pentru designul minimalist și atracția pentru stilul de amenajare scandinav au dus la dorința de a face cât mai cunoscut acest conceput, NORDA fiind singurul magazin de acest tip din nord-vestul țării. Pe site-ul firmei veți găsi tot ce vă trebuie pentru a crea un spațiu scandinav veritabil, dominat de articole de calitate, la prețuri foarte avantajoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here