În fiecare an, atât creatorii de materiale textile, cât și marile târguri de profil prezintă tendințele sezonului. De cele mai multe ori, trendurile din modă se suprapun cu cele din design, cu mențiunea că în cea din urmă categorie schimbările sunt mai lente, ciclurile fiind de aproximativ doi ani. Propunerile de mai jos se vor regăsi, cel mai probabil sensibil reinterpretate, și în anul urmator.

Textura- Într-o perioadă în care una dintre tendințele majore este accentul pus pe calitatea materialului, textură, detaliu, nu este de mirare că marile firme ce produc accesorii textile vin cu o ofertă variată de produse ce exploatează acest trend în diverse interpretări: blănuri artificiale de calitate, piese cu aspect franjurat, reciclat, împletituri rustice sau texturi moi, din catifea.

Pernă ZicZac Spiky, 349 lei, bonami.ro

Tribal- Produsele lucrate artizanal capătă o importanță crescândă datorită interesului acordat producției sustenabile și valorii adăugate conferite de producția manuală a obiectului. Una dintre colecțiile de anul acesta ale faimosului designer Patricia Urquiola prezentate la Salonul Mobilei de la Milano a fost Garden Layers, pentru GAN Rugs. Proiectul ilustrează perfect înclinația spre produse artizanale, într-o interpretare modernă. Culorile folosite pentru țesături, bej, gri, ocru, aduc în prim plan pigmenții obținuți din surse naturale (frunze, flori, fructe, etc).

Pernă cu model și umplutură Zuiver Moose, 244 lei, bonami.ro

Tropical Birds- Preferința designerilor pentru tot ce ține de zona tropicală s-a manifestat încă de anul trecut. În 2018 ea capătă o nouă dimensiune prin diversificare: păsările își intră în drepturi, iar noi ne putem bucura de imprimeuri vesele și colorate cu papagali ara, flamingo sau tucani.

Față de pernă Apolena Ara Jungle, 29 lei, bonami.ro

Tropical Forest – Așa cum menționam anterior, plantele tropicale rămân vedetele sezonului: pe lângă frunze de palmier sau monstera, apare și fructul de ananas în variante grafice diverse. Trebuie menționat că tendința aceasta apare în contextul în care studii recente arată cu îngrijorare că pădurea amazoniană va dispărea în scurt timp dacă rata defrișărilor va continua în același ritm și că multe zone tropicale cu litoral sunt în pericol de a fi inundate permanent datorită creșterii nivelului Oceanului Planetar. De aceea, pe lângă aspectul estetic evident, putem adăuga și unul ecologic atunci când optăm pentru imprimeuri inspirate de tropice.

Pernă pentru scaun Butlers Palm Springs, 49 lei, bonami.ro

Urban oasis-  La nivel mondial, populația va locui în viitor preponderent la oraș, iar metropolele cu 20-30 de milioane de locuitori vor fi ceva obișnuit. În aceste condiții, spațiul verde va deveni din ce în ce mai prețios. Pentru a compensa lipsa apropierii de natură, o recreăm în interiorul caselor noastre atât prin decorarea cu plante, cât și prin idei ingenioase: de exemplu folosind imprimeuri “verzi” în diferite ipostaze: perne, fețe de masă decorate cu suculente sau așternuturi inedite ce par a fi realizate din iarbă sau mușchi.

Față de pernă Hayka Seno, 59 lei, bonami.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here