O vizită la SPA înseamnă mult mai mult decât o oportunitate de relaxare și o sesiune de răsfăț. Poate fi și o modalitate eficientă de detoxifiere, de întărire a sistemului nervos sau de înfrumusețare.

Tratamentele pe care le poți experimenta la un centru de SPA & wellness au, de asemenea, efecte de ameliorare asupra aparatului locomotor, a problemelor dermatologice, cât și asupra anumitor disfuncții ginecologice.

O destinație de relaxare și înfrumusețare, o zi la SPA îți pune la dispoziție echipe de specialiști și o serie întreagă de terapii și tratamente profesionale.

Revigorare și flexibilitate

Masajul poate relaxa și stimula mușchii, pune sângele în mișcare și te revigorează.

„Masajaul Thailandez vizează întregul corp, terapeutul aplicând mișcări uniforme și direcţionate precis asupra punctelor de presiune ale corpului și combinând aceste tehnici cu mișcări pasive de întindere. Masarea acestor puncte de presiune înlătura blocajele de energie și elimina durerile articulare, spinale și musculare. Acest masaj ajută și la întărirea sistemului nervos, mărește mobilitatea/flexibilitatea și otimizează ciruclația sanguină și limfatică”, explică Susana Pretonian, dr. Balneolog în cadrul Danubius Health SPA Resort Sovata.

Antidot împotriva stresului cotidian

Bogate în minerale și încălzite de adâncimile pământului, apele minerale termale constituie, de mii de ani, unul dintre cele mai remarcabile remedii naturale.

„Apele termale de aici (n.red: Danubius Health SPA Resort Sovata) sunt eficiente în special în tratarea artrozelor și a disfuncțiilor aparatului locomotor, cât și în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apă caldă este, de asemenea, un mod optim de destindere și un antidot benefic împotriva stresului de zi cu zi”, spune dr. Pretorian.

Băile sărate reprezintă o altă modalitate eficientă de a combate grijile cotidiene, acestea garantând o senzație unică de relaxare și de flotație în aer liber. În plus, apa sărată are un efect terapeutic și pentru piele.

O piele catifelată

Problemele dermatologice pot apărea din nenumărate motive: poluare, stres, lipsa somnului sau un regim alimentar dezechilibrat. Multe dintre terapiile disponibile într-un centru wellness devin, astfel, o soluție excelentă pentru curățarea, purificarea și hidratarea pielii. Fie că vorbim despre măști naturale, împachetări cu ingrediente hrănitoare (precum nămolul) sau terapii mai complexe, un terapeut dintr-un SPA poate face veritabile minuni pentru epiderma ta.

Dincolo de îmbunătățirea aspectului pielii, terapiile sunt benefice și în îmbunătățirea circulației sângelui, regenerare și tonifiere.

Un sistem imunitar întărit și articulații sănătoase

În cadrul lanţului hotelier Danubius, poți experimenta o serie de tratamente pe baza de nămol terapeutic.

„Împachetarea cu nămol are, ca efect, reducerea umflăturilor locale din jurul articulaţiilor, reducerea tensiunii musculare, precum și o nutriţie îmbunătăţită a cartilajelor, ţesuturilor conjunctive și a discurilor spinale. Mai mult, procedura intensifică activitatea antiinflamatorie și imunitatea. Nămolul sărat este aplicat cu succes nu numai în tratarea problemelor de mobilitate, dar și în combaterea anumitor boli dermatologice sau afecțiuni ginecologice”, completează dr. Pretorian.

Foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here