Bucătăriile moderne au un farmec aparte. Liniile simple, drepte, spațiul aerisit și organizat, mobilierul fără mânere vizibile, electrocasnicele minimaliste, toate acestea sunt caracteristici care ne fascinează și ne atrag în designul oricărei camere, dar mai ales în cel al bucătăriei, unde funcționalitatea și organizarea sunt trăsături definitorii.

Te-ai întrebat vreodată care sunt pașii ce stau la baza amenajării bucătăriei ideale pentru tine? Amenajarea unor bucătării moderne, deși poate părea simplă, necesită multă atenție și experiență în domeniul designului interior și al proiectării, pentru că alegerea pieselor de mobilier, a accesoriilor decorative și a aparatelor electrocasnice simpliste și moderne poate duce, în lipsa cunoștințelor solide, la un decor monoton, fără personalitate. De aceea, cunoașterea a ceea ce presupune montarea unei bucătării moderne, care sunt caracteristicile acesteia și cum trebuie ea amenajată, sunt elemente ce pot influența alegerea mobilierului, a electrocasnicelor și a elementelor de decor.

De ce ai nevoie pentru amenajarea unei bucătării moderne?

Bucătăria modernă răspunde nevoilor actuale privind rapiditatea, ușurința de acces la spațiile de depozitare, confortul și estetica plăcută. Modernismul unei bucătării este combinația ideală dintre util și estetic, fără a aduce vreo secundă impresia de plictisitor sau monoton. Mobila de bucătărie modernă se reduce la esență și la simț practic și, fiind „dezbrăcată” de decorațiuni excesive, oferă o eleganță deosebită întregului spațiu.

Proiectarea este unul dintre cei mai importanți pași în alegerea și amenajarea unei bucătării moderne – deși optezi pentru o calitate înaltă a produselor și electrocasnicelor, așezarea armonioasă din punct de vedere estetic este cea care va da un plus bucătăriei moderne din casa ta.

Iată cum trebuie să abordăm amenajarea spațiului de servit masa și de gătit dintr-o bucătărie modernă:

  • Forme simple și liniare

Bucătăriile moderne, fie de apartament, fie de casă, atrag prin mobilierul minimalist și liniar, montant milimetric în structura spațiului disponibil și îmbinat la perfecție cu electrocasnicele fiabile. În funcție de mărimea spațiului disponibil, vom alege corpuri de mobilier pe comandă, astfel încât acestea să se integreze perfect în spațiul încăperii (popularele bucătării modulare). Un alt aspect legat de mobila bucătăriilor moderne este posibilitatea de a dispune de corpuri de mobilă deja asamblate din fabrică (acestea vor avea finisaje perfecte, alături de o rezistență de lungă durată).

  • Mobilier inteligent

Ce înseamnă mobilier inteligent în stilul modern? Înseamnă, în primul și în primul rând, compartimentare gândită pentru depozitarea ideală a vaselor și a produselor de gătit, precum și pentru accesul ușor la acestea. În al doilea rând, vorbim despre silențiozitatea utilizării acesteia, aspect în care putem aminti ușile și sertarele cu amortizare și cu roți de cauciuc.

  • Electrocasnice încastrabile și ultramoderne

Integrarea electrocasnicelor în mobila unei bucătării moderne contribuie la obținerea acelor linii clare, minimaliste și deloc încărcate. Din fericire, astăzi suntem norocoșii beneficiari ai unor plite electrice insesizabile din exterior, care pot dispune de sisteme inteligente de absorbție a aburilor, ai unor hote și frigidere silențioase sau a unor cuptoare cu închidere amortizată, fiind vorba despre electrocasnice ce se potrivesc perfect unui stil modern.

  • Surse inteligente și moderne de lumină

Fie că vorbim despre mobila unei bucătării moderne de apartament sau despre cea a uneia de casă, sursele de lumină reprezintă o parte esențială a amenajării, care contribuie la marcarea diferitelor finisaje sau la punerea în valoare a altora. Inserția unor benzi cu LED de-a lungul mobilierului superior sau a celui inferior sau a unor spoturi așezate strategic în zonele cele mai intens utilizate (zona plitei, a blatului de lucru sau deasupra mesei) conturează un design cu adevărat modern și stilat.

KUXA studio – modele de bucătării moderne realizate pe comandă

KUXA studio, care are la activ peste 4000 de proiecte de bucătării impresionante, aduce modernismul absolut în casele românilor, fiind una dintre cele mai bine cunoscute companii de pe piață. Membrii echipei își aduc aportul în fiecare proiect prezentat, contribuind la transformarea viselor în realitate și asigurându-se că bucătăria îndeplinește toate așteptările.

Calmul și răbdarea cu care aceștia, împreună cu beneficiarul, ajung la un punct comun în ceea ce privește proiectul bucătăriei, sunt printre cele mai importante atuuri pentru care compania este atât de apreciată (pe lângă calitatea de excepție, asigurată atât de produsele furnizate de producători de top, cât și de faptul că mobilierul vine complet asamblat din fabrică). Nu mai punem la socoteală mobila de bucătărie modernă, premium, de o eleganță desăvârșită, și gama de electrocasnice ergonomice, fiabile și superior calitative…

Intră pe kuxa.ro și descoperă gama variată de bucătării moderne și elegante, impecabil concepute!

 

 

Sursă: admarks
Sursă foto: kuxa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here