Aproape în fiecare an, perioada sărbătorilor este un maraton. Vizitele la casele prietenilor, drumurile până la părinți, escapadele la munte și gustările delicioase pe care le găsim la tot pasul ne lasă mereu o amprentă.

Care dintre noi nu a ieșit dintr-o astfel de perioadă fără câteva kilograme în plus și o parte din garderobă imposibil de purtat? Știm și ce urmează apoi. Câteva zile de regrete, apoi alte zile de asumare că începem să facem sport și trecem la dietă. Cu ambiție, acele kilograme se pot da jos, doar că se întâmplă ca de multe ori ele să ne urmeze mulți ani.

E important ca de sărbători să ne simțim excelent. Putem să trecem peste această perioadă și fără regretul că nu am gustat din bucatele tradiționale, dar și fără regretul că am gustat prea mult din ele.

5 trucuri ca să scapi fără regrete din perioada exceselor de sărbători:

  1. Controlează dimensiunea porțiilor

Îți plac gustările? Atunci evită să mănânci ceva fără să pui într-o farfurie. În acest fel, vei putea să vizualizezi exact cât mănânci și vei reuși să te oprești înainte să devină prea mult. Excesul este la ordinea zilei în această perioadă, iar tot ce trebuie să faci va fi să proporționezi corect ce și cât mănânci, fără să elimini alimente din meniul zilnic. Așa ajungem la următorul sfat.

  1. Nu îți ignora plăcerile

Este una dintre marile greșeli pe care multe persoane le fac. Cu cât îți vei interzice mai mult să guști din ceva care îți place la nebunie, cu atât riști ca atunci când vei ceda tentațiilor să comiți un exces pe care îl vei regreta. Așa că orientează-te mai degrabă către porții mai mici din lucrurile care au foarte multe calorii și grăsimi. Cum și alcoolul joacă un rol important de sărbători, una dintre cele mai sănătoase opțiuni ar fi un pahar de brandy de calitate. Datorită modului în care a fost preparată, această băutură este benefică în lupta cu kilogramele în plus, având foarte puține calorii și, mai mult, antioxidanții din compoziție ajută în prevenirea problemelor cu inima și a formării cheagurilor de sânge.

  1. Compensează cu puțină mișcare

De obicei, sălile sunt pline după sărbători. Dar de ce să nu profiți de timpul liber din perioada iernii și să mergi de câteva ori pe săptămână la înot sau alergat? Orice sală va fi mai goală în acea perioadă, dacă te deranjează aglomerația, iar la finalul acestei perioade vei putea să te bucuri de un tonus excelent și de o siluetă nederanjată de mesele festive. Starea de bine și încrederea vor fi alte două câștiguri după o astfel de decizie.

  1. Înfometarea nu e o soluție

Preferi să mănânci o singură masă pe zi, știind că porțiile vor fi mari și caloriile multe? E cea mai mare greșeală. Trebuie să servești 3 mese principale și două gustări, în fiecare zi. Chiar dacă mănânci o simplă salată înaintea cinei festive, te va ajuta să nu exagerezi și mai apoi să regreți. În primul rând, cele 5 mese pe zi îți vor ține metabolismul activ încontinuu, ceea ce înseamnă că vei arde constant calorii. O singură masă pe zi, pentru un metabolism lent, se va depune în toate locurile nedorite.

  1. Bucură-te de un desert sănătos

Caută să înlocuiești alimentele nesănătoase și care pot duce la nedoritele kilograme în plus cu alternativele lor mai bune. Cum spuneam și mai sus, nu-ți elimina din meniu mult râvnita felie de tort, dar caută, în cazul unor pofte foarte normale pentru oricine, să cauți soluții mai sănătoase. Poți încerca să-ți faci pancakes din ou și banane, cu puțină scorțișoară și nucă. Vor ieși dulci, sănătoase și delicioase. Servește-le cu iaurt slab și vei simți cum dulcele nu a ieșit niciodată din meniul tău.

Care sunt trucurile tale ca să ieși cu același număr de kilograme din perioada sărbătorilor de iarnă?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

(P) Articol realizat împreună cu Bautura online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here