Crezi că ai la dispoziție zece minute pentru a face o primă impresie bună? Gândește-te din nou!

Potrivit oamenilor de știință, o persoană își face o primă impresie despre tine în primele 10 SECUNDE după ce v-ați cunoscut. Așadar, chiar dacă mergi la un eveniment monden sau la o întâlnire de afaceri,  trebuie să fii mereu în formă și pregătită să faci față oricărei situații. Asta dacă vrei ca persoanele pe care le întâlnești pentru prima dată să rămână cu o impresie plăcută despre tine. În plus, felul în care te comporți în societate, la astfel de evenimente, poate cimenta părerile pe care oamenii și le-au format deja despre tine.

Vestea bună este că există trucuri care te ajută în acest sens. Iată care sunt cele 5 strategii secrete pe care oamenii de succes le folosesc pentru a crea prime impresii pozitive:

Cât de important este limbajul trupului

Unul dintre lucrurile interesante din psihologie: majoritatea persoanelor imită ca într-o oglindă limbajul trupului pe care îl observă la alți indivizi. Gândește-te numai la cât de… „contagios“ este căscatul. La fel se întâmplă și cu zâmbetul. Mai mult decât atât, există un tip de neuron care joacă un rol important în recunoașterea chipurilor și în interpretarea expresiilor faciale, direct responsabil pentru aceste reacții în oglindă.

Așadar, atunci când persoana din fața ta te vede zâmbind, îți va răspunde instinctiv tot cu un zâmbet. Ia în considerare și că efectul de oglindă funcționează în ambele direcții. Astfel, dacă ajungi să identifici rațional anumite elemente de limbaj corporal, pe care să le imiți voit, îi vei transmite persoanei de lângă tine că sunteți pe aceeași lungime de undă.

Studiile arată că oamenii care experimentează aceleași emoții se vor conecta și vor relaționa mult mai bine. Și asta pentru că acest comportament în oglindă este un mod non-verbal de a spune: „Avem ceva în comun“. De fapt, asta înseamnă atunci când simțim că o altă persoană ne transmite o energie pozitivă. Nu este, așadar, vorba despre o superstiție.

Apoi, tot la capitolul limbaj corporal, ia în considerare și faptul că o postură dreaptă și elegantă, fără ca mâinile tale să stea încrucișate ca într-un scurt, este de preferat. La fel de important este și aspectul fizic îngrijit, care nu se referă la a pune cele mai scumpe haine de designer pe tine. Mai degrabă vorbim despre ținute spălate și îngrijite, care să nu cadă neglijent și șifonat pe tine. Iar astăzi este mai ușor ca niciodată să fii mereu elegantă, mai ales când ai la dispoziție o multitudine de fiare de calcat din care să alegi. Folosind tehnologii de ultimă generație, aceste aparate sunt foarte ușor de folosit și sunt create special pentru a-ți ușura viața.

Cât de important este un simplu zâmbet

Expresiile  faciale sunt cruciale atunci când vorbim despre primele impresii. Cine nu vrea ca persoana ei să fie asociată cu pozitivitatea? Un studiu făcut în SUA a scos la iveală că 48% dintre americani cred că un zâmbet este unul dintre cele mai importante elemente atunci când cunoaștem o persoană nouă.

Ai grijă însă, pentru că un zâmbet poarte fi o armă cu două tăișuri. Unul prea larg, cu toți dinții la vedere, poate transmite mai degrabă aroganță sau, dimpotrivă, poate crea senzația că vrei să maschezi timiditatea.

Un zâmbet oferit celor din jur te afectează pozitiv inclusiv pe tine, scăzând nivelul de hormoni ai stresului din organism, aceștia având un impact de-a dreptul devastator asupra organismului. Mai mult, toată lumea medicală este de acord că zâmbetul este strâns corelat cu longevitatea.

Și din moment ce nevoia de a face o primă impresie bună poate fi un factor de stres, un simplu zâmbet te poate determina să te relaxezi și să comunici mai simplu și mai eficient.

Cât de importantă este o strângere de mână

Strângerea de mână este un gest internațional care denotă politețe. Iar o tehnică potrivită, pentru că, da, există una, poate transmite încredere în forțele proprii. Chiar dacă ai mai auzit asta de un milion de ori, acest gest simplu poate fi considerat o adevărată artă. Trebuie să găsești calea de mijloc între o strângere de mână prea fermă și una care pe care americanii o descriu drept… pește mort. Un sfat simplu care poate produce minuni: exersează cu prietenele tale și vei deveni în scurt timp expertă.

Cât de importantă este o dicție bună

Multe persoane sunt foarte informate și ar avea o mulțime de lucruri de împărtășit. Însă nu pun suficientă încredere în ceea ce spun, așa că, de multe ori, nu sunt luate în serios. Din nefericire, dacă și tu ai acest defect, poți fi de multe ori trecută cu vederea. Scopul este să-ți creezi o imagine de persoană cu încredere în forțele proprii.

Vorbește așadar clar, tare – însă nu ridica tonul – și nu te corecta la fiecare cuvânt pe care îl spui. În plus, studiile arată că persoanele care vorbesc calm sunt luate mai des în serios.

Cât de important este să menții contactul vizual

Atunci când privești pe cineva în ochi îi arăți că ești interesată de ce spune și transmiți încredere în forțele proprii. În Occident acest lucru este și o formă de respect față de interlocutorul tău. Cu toate acestea, fii echilibrată, pentru că dacă nu îți vei lua ochii de pe fața celui alături de care te-ai angajat într-o discuție, acest lucru ar putea fi interpretat negativ.

Ai vreo tehnică specială, care nu a fost descrisă în acest material, pe care o folosești pentru a crea o primă impresie bună?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Beko

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here