Atenția la detalii înainte de o primă întâlnire cu un bărbat poate fi uneori foarte obositoare. Nu știi cu ce să te îmbraci, dacă este prea mult sau prea puțin, nu știi cum să-ți faci părul și dacă să mergi pe un machiaj mai natural sau nu. Ca o primă întâlnire să fie o reușită, nu toate aceste lucruri trebuie să fie perfecte, așa că nu te mai stresa în privința unor detalii care vor conta doar pentru tine.

5 lucruri pe care orice bărbat le consideră irezistibile la o femeie, la prima întâlnire:

  1. Alege mereu un parfum mai bun în fața unei rochii mai scumpe

Jurnalul de știință Plos One a publicat un studiu despre importanța parfumului unei femei la o primă întâlnire, iar concluzia specialiștilor care au condus acest raport este destul de simplă: un parfum mai bun va fi mereu de preferat în fața unei rochii mai scumpe. “Un miros plăcut și atracția feței sunt analizate mereu împreună, ceea ce poate indica faptul că cele două sunt procesate de aceeași parte a creierului“, explică medicul Janina Seubert. Alege, așadar, înaintea fiecărei întâlniri importante parfumuri de cea mai bună calitate, la prețuri accesibile, care să se potrivească perfect cu tenul tău.

  1. Care este primul lucru la care un bărbat se uită

Schimbul de priviri între un bărbat și o femeie poate ascunde multe secrete. Dacă este interesat de tine într-un mod romantic, un bărbat se va uita mai mult la față, șolduri și piept, este concluzia specialiștilor de la Colegiul Wellesley și Universitatea din Kansas, Statele Unite ale Americii, în urma unui studiu. Același raport scoate în evidență faptul că un bărbat se va uita la picioarele unei femei în încercarea de a stabili dacă cei doi ar putea avea o relație de prietenie pe viitor. Așa că nu uita să-ți pui în valoare formele într-un mod elegant și lasă-ți laşi umerii și gâtul la vedere la prima întâlnire, pentru un look mai luminos, recomandă și medicul David Givens, autorul cărții despre relații Love Signals.

  1. Există chimie între voi și e dovedită științific

Nuanța tenului tău, ceea ce spui și chiar și micile cicatrici pot avea o influență uriașă la o primă întâlnire. Și asta pentru că atracția fizică sau, cum mai e cunoscută, chimia dintre voi, este cu adevărat un lucru real și dovedit științific, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Profesorul Tamsin Saxton, de la Universitatea Northumbria, susține că: “Fețele simetrice sunt considerate de multe ori mai atractive. Teoria spune că genele oferă un cadru pentru corpurile și fețe simetrice, iar atunci când există o problemă, o răceală sau o reacție alergică la mediul înconjurător, această simetrie este stricată. Deci dacă spunem că tu vei căuta o persoană care să-ți fie simetrică, de fapt cauți pe cineva cu gene compatibile mediului tău“, explicând faptul că, pentru un bărbat, o bărbie mai subțire și buze mai pline sunt două dintre lucrurile care îl vor atrage de fiecare dată.

În cazul unor semne din naștere sau cicatrici, din studiul citat a reieșit faptul că femeile vor alege mereu un bărbat care are cicatrici, în timp ce bărbații privesc astfel de semne la o femeie cu indiferență.

  1. O culoare cu care nu poți da greș

Dar să trecem și la lucruri practice. Diseară este prima voastră întâlnire, cu ce te îmbraci? O statistică realizată în Marea Britanie arată că negrul este culoarea cu care nu poți da greș niciodată, pentru ca roșul să reprezinte cea mai îndrăzneață alegere. Deși vorbim despre culoarea pasiunii, roșul este văzut din partea bărbaților și ca un semn de aroganță.

  1. Lasă limbajul corpului să comunice

Limbajul corpului va fi mereu irezistibil pentru un bărbat. Janine Driver, expertă în acest domeniu, recomandă ca “atunci când stai pe o bancă sau pe un scaun de bar, încearcă să-ți încrucișezi picioarele la un minut sau două. Este un tip de flirt care va atrage atenția spre partea de jos a corpului tău“.

Respectă aceste sfaturi și mergi încrezătoare la orice întâlnire de acum încolo. Cine știe, următorul ar putea fi chiar cel pe care îl așteptai.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Antonio Guillem

(P) Articol realizat împreună cu Sephora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here