Dormitorul ar trebui să fie locul rezervat pentru odihnă și pentru clipele petrecute în doi, alături de partenerul de cuplu. Însă de multe ori, gadgeturile sau televizorul ne distrag atenția, oboseala își spune cuvântul, iar o parte din romantism se pierde.

Dacă vrei ca anul acesta, de Ziua Îndrăgostiților, să îți surprinzi iubitul cu o atmosferă plăcută și intimă, care să reaprindă pasiunea în cuplu, ți-am pregătit câteva idei simple pentru amenajarea dormitorului, ieftine și ușor de pus în practică, astfel că nu vei fi nevoită să renovezi complet spațiul.

Transformă patul în elementul central și atractiv al camerei

Un pat confortabil și cu un aspect îmbietor te face să vrei să îți petreci mai mult timp în așternuturi. Sunt mai mulți factori care influențează cât de bine te simți în propriul tău pat: calitatea saltelei, dimensiunea patului, precum și tipul de așternuturi pe care le folosești. Dacă înlocuirea patului sau a saltelei presupune cheltuieli mari, cel mai simplu lucru, dar de efect, pe care îl poți face este să optezi pentru o astfel de lenjerie de pat cu aspect deosebit, care va schimba complet ambientul din dormitor. Alege unul dintre modelele cu imprimeuri romantice și vei vedea ce impact pot avea așternuturile pentru viața ta de cuplu.

Creează o atmosferă intimă cu ajutorul iluminatului

Lumina albă, puternică, nu este cea mai potrivită pentru a crea o atmosferă romantică în dormitor. Gândește-te la cum arată decorul restaurantelor pentru cupluri: lumină difuză, lumânări parfumate și un ambient care pare că te ferește de privirile celorlalți.

Pentru a aduce această atmosferă și în locuința ta, ai nevoie fie de un lampadar precum cele de inspirație asiatică, fie de câteva aplice de perete, cu luminozitate reglabilă. Însă, dacă ești constrânsă de buget, poți obține același efect și cu ajutorul unor lumânări parfumate. Ai însă grijă cum și unde le amplasezi, astfel încât atmosfera din dormitor să se încingă doar la modul figurat, nu și la propriu.

Servește-i micul dejun la pat

Dacă vrei să îți surprinzi și să îți răsfeți iubitul încă de la primele ore ale dimineții, îi poți prepara un mic dejun delicios, pe care să i-l servești la pat, alături de o ceașcă de cafea sau un pahar cu fresh de portocale. Orice bărbat va aprecia un astfel de gest și se va strădui apoi să îți întoarcă favoarea. Pentru a te asigura că mic-dejunul pregătit de tine nu va ajunge pe așternuturile noi, cumpără o tavă de servire, cu picioare de lemn, solide și eliberează și spațiul de pe o noptieră, astfel încât să ai loc de manevră.

Adaugă un plus de confort cu niște perne moi

Dacă ai senzația că patul tău nu este tocmai confortabil, poți compensa acest neajuns cu ajutorul unor perne moi, din puf de gâscă, care nu numai că vor da un aspect elegant și romantic încăperii, dar îți pot transforma patul într-un loc mai relaxant. Dacă ai nevoie doar de un plus de culoare, atunci niște perne decorative mici pot face minuni în designul unui dormitor romantic.

Decorează-ți dormitorul în culorile pasiunii

Potrivit unui studiu realizat de Travelodge, una dintre modalitățile prin care îți poți îmbunătăți viața intimă este să văruiești pereții în nuanța caramelului. La studiu au participat peste 2.000 de cupluri, iar rezultatele au arătat că acei parteneri care au locuit în încăperi decorate astfel s-au bucurat de o viață sexuală mai activă.

Există un motiv științific în spatele acestei descoperiri: culoarea caramelului ne face să ne gândim la ciocolată, un puternic afrodiziac ale cărui efecte au fost demonstrate. Pentru a pune în aplicare această idee nu trebuie neapărat să te apuci de zugrăvirea întregului dormitor, ci este suficient să adaugi câteva detalii colorate în nuanțele caramelului: o lenjerie de pat, niște perne, un covor sau niște draperii în tonuri ciocolatii pot crea ambientul romantic la care tânjești.  

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:GRSI

idei romantice Elefant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here