Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția în ziua de azi către sticlă securizată sau, cum i se spune popular, geam securizat. Geamul securizat reprezintă o soluție foarte eficientă pentru baie, pentru bucătărie, precum și pentru celelalte încăperi ale casei.

Acesta poate fi folosit pentru uși, pentru blatul de bucătărie, pentru panourile pentru cadă sau dus, precum și pentru unele obiecte de mobilier și pentru balustrade.

Sticlă securizată este produsă prin încălzirea la 650 de grade Celsius a sticlei, punct în care se înmoaie, urmând procesul de răcire și de compresie puternică, în parametri controlați.

Ușile din sticlă securizată se pretează la mai multe utilizări

Ușile din geam securizat sunt o alternativă foarte elegantă, care are multe scopuri practice, fie că sunt folosite într-o locuința mai mult sau mai puțîn spațioasă, fie că sunt incluse în spațiile destinate birourilor.

Ușile din geam securizat pot fi batante – care se pot personaliza, iar lipsa ramei le oferă un aspect foarte modern și atractiv –, pot fi glisante – care nu au ramă, însă se pot combină cu panouri fixe din sticlă securizată și sunt perfecte pentru spațiile mai înguste –, precum și uși pe toc de aluminiu, cu garnituri de silicon, care oferă izolare fonică și etanșare superioară.

Ușile din sticlă prezintă numeroase avantaje, putând fi folosite și în încăperile mai întunecate, pentru că lasă lumina naturală să între, pot avea diverse culori sau pot fi transparente, pot înlocui orice ușa din casă și vor fi ușor de întreținut și curățat. Ușile din geam securizat sunt mai ușor de folosit și mult mai sigure, rezistă la temperaturi foarte ridicate, dar și foarte scăzute, sunt fiabile și rezistente, potrivite atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele publice.

Balustradele din sticlă securizată – atracția principala a locuinței

O altă utilizare a geamului securizat este reprezentată de balustradele montate în interiorul locuinței. Acestea sunt prezentate și în revistele sau pe site-urile de arhitectură și design interior, fiind un element principal al încăperilor.

Balustradele din sticlă securizată sunt soluția ideală nu numai în mediul industrial și comercial, ci și în mediul rezidențial, pentru că sunt ușor de montat și de personalizat, fără costuri suplimentare legate de întreținere și de curățare. Geamul securizat este rezistent și sigur; chiar dacă pare un material fragil la prima vedere, el îndeplinește toate standardele de siguranță și previne accidentarea, căderea în gol și rănirea.

Peretele din sticlă securizată

Pereții din sticlă securizată pot fi folosiți în orice încăpere, în vederea compartimentării rezidențiale. Peretele din sticlă securizată este ideal în încăperile foarte întunecoase, în care nu este nevoie de prea multă intimitate. Acestea sunt ușor de întreținut și reprezintă o soluție de compartimentare interioară excelență.

Panourile din sticlă securizată

Nu în ultimul rând, panourile din sticlă securizată sunt recomandate în băi și în bucătării, pentru a delimita spațiul de dus sau de la cadă sau pentru a înlocui faianță în bucătărie, spre exemplu. Panourile de sticlă securizată simple, dar și cele personalizate, colorate, mate sau opace sunt ideale pentru locuințele rezidențiale, precum și pentru spațiile de tip HoReCa.

 

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here