Multe femei spun că le lipsește încredere în propriile forțe. Ei bine, există și aspecte ce par minore, dar care te ajută mai mult decât ai fi crezut.

Femeile au în general o stimă de sine mai scăzută decât a bărbaților și se vorbește inclusiv de o așa numită confidence gap, deoarece bărbații, din toate păturile sociale, culturile și țările, au mai multă încredere în ei înșiși decât au femeile în propriile puteri. O asemenea problemă este, cu siguranță, greu de remediat printr-o schimbare minoră, însă există și câteva aspecte mărunte, pe care le poți controla cu ușurință, și care fac diferența acest sens. Iată câteva dintre ele:

  1. Deși (aproape) nimeni nu o vede, te poate ajuta să te simți mai încrezătoare

Pare o glumă, dar lenjeria sexi te poate ajuta să te simți mai încrezătoare în forțele proprii. De fapt, acesta ar fi și marele secret al ei, faptul că îți oferă un boost de încredere chiar și dacă nu te vede nimeni în ea. Îți propunem chiar și un exercițiu de imaginație – gândește-te că ai o prezentare sau o ședință importantă și ai pe tine unul dintre aceste modele de lenjerie intimă pentru femei care știu că sunt invincibile. Nu știe nimeni ce porți sub rochia office, sau pantalonii călcați la dungă, însă, într-un mod inexplicabil, te ajută mai mult decât cartea motivațională de pe noptieră.

  1. Mergi la salon măcar o dată pe lună

Știm că timpul pare mereu împotriva ta și preferi să te ocupi acasă singură, târziu în noapte, de aspectele cosmetice, însă o vizită la salon te va ajuta să te simți mai încrezătoare. Poți alege orice procedură vrei, de la pensarea sprâncenelor, la manichiură sau epilat, indiferent pentru ce ai opta, diferența nu va fi doar fizică, ci și psihologică.

Probabil ai observat deja că ori de câte ori ieși de la salon te simți mai bine, chiar și dacă ai făcut o schimbare insesizabilă, așa că îți poți imagina ce impact va avea asupra încrederii tale un asemenea obicei.

  1. Lucrează la postură

Postura este foarte importantă când vine vorba despre felul în care te percep cei din jur, dar și în raport cu tine însăți. Ai observat că, atunci când îți îndrepți spatele, capeți o energie nouă și te simți mai bine? Se pare că postura este un aspect esențial atunci când vorbim despre încrederea în forțele proprii. Cu siguranță știi deja că prin limbajul trupului transmitem adesea mai multe decât prin cuvinte, așa că e ușor să deduci ce putere va avea o postură corectă asupra interacțiunilor pe care le ei.

  1. Zâmbește pentru a primi zâmbete înapoi

Atunci când le zâmbești, oamenilor li se înseninează imediat privirea și în felul acesta primești energie pozitivă de la ei. În timpul unei întâlniri importante, când toată lumea e încrâncenată și serioasă, un zâmbet din sală poate schimba atitudinea tuturor.

Dacă faci această schimbare atât de mică, vei deveni mai sigură pe tine, pentru că nu vei avea parte de acele priviri circumspecte. Poți face exercițiul ăsta chiar și la o ieșire informală, cu siguranță vei observa o schimbare în atitudinea celor din jurul tău.

Toate aceste lucruri sunt ușor de controlat și merită, spunem noi, încercate măcar o dată. Tu ai vreun truc de felul celor de mai sus care să îți dea un boost de încredere?

 

Sursa foto: Nick Starichenko/Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Answear

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here