Știi deja că efectuarea unui ritual complet de skincare trebuie să debuteze neapărat cu o demachiere eficientă. Pentru că sunt indispensabile în viețile noastre, m-am gândit să-ți vin în întâmpinare cu produse demne de încercat.

O să încep acest material cu o mică poveste. Bunica, la cei peste 70 de ani, este genul de femeie pe care nu o trădează vârsta. Nu, nu este datorită geneticii, mi-a spus ea acum ceva vreme, ci datorită importanței pe care a acordat-o procesului de demachiere. Bunica este genul de femeie care nu merge la piață fără să-și îmbrace buzele în cel mai roșu ruj cu putință și fără măcar un strop de blush în obraji. Așa a educat-o pe ea societatea în care și-a trăit tinerețea și maturitatea. Cum a lucrat la Casa de Modă din București, într-o epocă de glorie acum apusă, naturalețea nu a fost atuul pe care să se bazeze. Din contră, a apelat la machiaj, un machiaj destul de intens, cu focus atât pe privire, cât și pe buze – obișnuință pe care o are și azi.

Asta este una dintre cele mai importante lecții de frumusețe pe care le-am învățat de la unul dintre oamenii care m-au crescut. Nu există frumusețe fără o demachiere completă. Iar azi, la mulți ani distanță de la istorisirea de mai sus, realizez că amprenta a fost extrem de puternică. Produsele demachiante sunt, practic, cele mai des utilizate și achiziționate din arsenalul meu de beauty.

Și sper că și tu acorzi o importanță majoră acestei etape de skincare, indiferent dacă este dimineață sau seară, indiferent de ora la care ajungi acasă și oricât de aglomerat ți-ar fi programul. În plus, cred că este imposibil ca senzaţia aceea de piele proaspătă, curată, fără imperfecțiuni, impurități şi sebum să nu te convingă să treci demachierea în topul priorităţilor tale zilnice.

Mai jos îți prezint câteva astfel de produse pe care eu am pariat cu toată încrederea și care nu m-au dezamăgit.

Tu ce demachiante folosești? Spune-mi în rubrica de comentarii!

Foto: Imaxtree, PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here