Parcă îți vine să profiți la maximum de ultimele zile, pardon, nopți de vară, nu-i așa? Dar te oprește faptul că semnele nopților albe sunt mai greu de camuflat. Ei bine, industria de beauty nu te lasă la greu, oferindu-ți produse de skincare ideale pentru astfel de situații. Așa că party on!

Din păcate, chipul este primul care te dă de gol dacă ai petrecut o seară de pomină alături de prieteni sau dacă orele de somn ți se împuținează din ce în ce mai mult. Știi deja că nu doar oboseala își spune cuvântul, nu-i așa? Chiar și licorile bahice, alimentația nesănătoasă, tutunul și muzica pot dăuna aspectului pielii tale.

Bun, deci hai să vedem cum se traduc experiențele entertaining. Pentru început, se formează cearcănele, pungile de sub ochi sau senzația de privire uscată – rezultate ale acumulării de lichide sub ochi, dar și a unei circulații deficitare.

Apoi, te lovești de aspectul uscat și lipsit de strălucire al tenului. Explicația este următoarea: în timpul somnului, colagenul lucrează în favoarea epidermei, contribuind la buna funcționare a mecanismelor vitale. Dacă pierzi însă o noapte, rezervele de colagen nu mai sunt reînnoite, lucru care se vede într-un interval destul de scurt.

Acum că știi aceste elemente vitale, îți voi spune care sunt ingredientele pe care te scot din impas. Cafeina, acidul retinoic, arnica, precum și vitaminele A și C sunt primordiale atunci când vrei să lucrezi la aspectul privirii. Pentru recăpătarea vitalității pielii, hidratarea și regenerarea constituie cheia. Vitaminele C, E și A dar și acidul hialuronic din cremele hidratante și serumurile de față vor înclina balanța în favoarea ta.

Atenție însă, hidratarea nu se traduce doar prin produse de îngrijire a pielii, ci trebuie să vină și din interior. Asta înseamnă că trebuie să consumi cei minimum doi litri de apă pe zi, la care poți să adaugi cu încredere ceaiuri de ginseng, lemn dulce sau mentă. Cafeaua este doar o soluție de moment pentru lipsa de energie, însă nu și pentru tenul tău.

Shopping – Recomandările redacției

Cu toții trecem prin asta. Să lucrezi la o revistă glossy nu înseamnă să fii ferit de efectele inestetice ale distracției. Iată care sunt formulele care ne-au oferit nouă rezultatele optime:

Foto: Imaxtree, PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here