O vopsea de păr de foarte bună calitate va rezista pe suprafața părului mai mult decât alte produse din aceeași categorie, îi va oferi podoabei capilare o strălucire naturală, o va hidrata și o va proteja de acțiunea factorilor externi nocivi.

Însă, chiar și vopselele de păr bune pot face ca, în timp, culoarea să se estompeze. De aceea, foarte multe persoane aleg să își vopsească părul destul de des, acțiune care pune în pericol sănătatea podoabei capilare și care poate genera costuri ridicate.

Pentru a evita urmările nefaste ale vopsirii frecvente a părului, există câteva trucuri și sfaturi de care ar trebui să ții cont.

Trucuri ca vopseaua să reziste mai mult

Pentru ca vopseaua să reziste cât mai mult timp, iar nuanța să fie la fel de frumoasă chiar și după mai multe spălări, este recomandat să se țină cont de următoarele:

  • Alegerea culorii trebuie să fie făcută cu atenție, în funcție de nuanța naturală a părului. Astfel, este indicat să se opteze pentru o culoare apropiată de cea naturală care, pe lângă faptul că va fi ușor de întreținut, nu își va pierde la fel de repede strălucirea ca în cazul nuanțelor foarte intense.
  • Pentru ca părul să își păstreze culoarea mai mult timp este nevoie de hidratare. În acest sens, trebuie să se opteze pentru produse de îngrijire destinate părului vopsit, dar care au în compoziție ingrediente nutritive, ce mențin un nivel optim de umiditate la nivelul firului de păr.
  • Cum în urma vopsirii părul rămâne aspru și uscat, este indicată utilizarea unui balsam de păr și a unei măști cu efect reparator.
  • Pentru a proteja părul și, implicit, culoarea, este recomandată utilizarea unor produse de styling de calitate. Acestea trebuie să asigure protecție împotriva aparatelor utilizate pentru coafare (placă de păr, uscător de păr, ondulator), dar și împotriva radiațiilor UV, vântului și temperaturilor extreme.
  • Cum vopsirea frecventă poate distruge podoaba capilară, este indicat să se utilizeze produse nuanțatoare. Pe piață există numeroase șampoane de acest gen care pot readuce strălucirea culorii inițiale, fără a deteriora structura firului de păr.

Cum se alege vopseaua de păr potrivită?

Rezistența culorii unei vopsele de păr este influențată de calitatea produsului ales. De aceea, este necesar să se opteze doar pentru vopsele de înaltă calitate, care conțin ingrediente naturale benefice scalpului și firului de păr.

Pentru obținerea celor mai bune rezultate nu contează însă doar calitatea produsului, ci și modul în care culoarea aleasă se potrivește fizionomiei persoanei care l-a achiziționat.

Culoarea ochilor joacă un rol important în alegere. Astfel, există două aspecte de luat în calcul atunci când este aleasă o vopsea de păr:

  • pentru ochii căprui deschis, verzi sau căprui mediu sunt recomandate nuanțele calde, cum ar fi maro deschis, ciocolatiu, auriu și tonurile închise de blond;
  • pentru ochii negri, albaștri sau căprui închis sunt recomandate culori cum ar fi negru, maro închis, tonuri de cenușiu, tonuri de albastru, alb, blond cenușiu și chiar culori foarte îndrăznețe, cum ar fi violetul sau verdele închis.

O vopsea de păr trebuie aleasă și funcție de ten. Tonurile calde cum sunt blondul, roșcatul sau nuanțele de maro sunt potrivite pentru tenul palid, deschis sau roz. Pentru un ten închis sau măsliniu sunt recomandate nuanțele închise de vopsea de par.

De asemenea, specialiștii recomandă:

  • să se evite mixarea culorilor foarte puternice sau a culorilor contrastante, cum sunt nuanțele de roșu aprins cu portocaliu, castaniu cu albastru sau brunet cu blond;
  • evitarea vopsirilor dese și repetate cu vopsea permanentă – în perioada dintre două vopsiri pot fi utilizate nuanțatoare, acestea fiind mai puțin toxice și mai puțin agresive cu părul.

Vopsele de păr Gerocossen – culori deosebite și ultra-rezistente, ce nu atacă firul de păr

Gerocossen, companie românească de tradiție, pune la dispoziția clienților atât online, cât și în magazinele fizice, vopsele de păr create din ingrediente naturale alese cu cea mai mare grijă, la un preț avantajos.

Gama Gerocossen Color Plus se remarcă printr-o paletă largă de culori superbe, foarte rezistente, care nu vor afecta negativ structura firelor de păr. Vopselele de păr au o formulă nouă, bazată pe ulei de argan, proteine de mătase și keratină, care protejează podoaba capilară, asigurând totodată colorarea intensă și hidratarea. Datorită compoziției naturale, părul își va menține strălucirea și va fi mult mai ușor de pieptănat și de coafat.

În portofoliul de produse al companiei se găsesc și șampoane cu efect nuanțator pentru bărbați – gama Manly, destinată celor care nu doresc să apeleze la o vopsea permanentă, însă vor să acopere în totalitate firele albe.

Alegând o vopsea de părdin ingrediente naturale de la Gerocossen și urmând trucurile de mai sus, fiecare persoană se va bucura de o nuanță foarte frumoasă, care va rezista timp îndelungat, fără ca părul să fie afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here