Indispensabilă în rutina de beauty, o cremă de corp hidratantă se înscrie în categoria celor mai importante produse cosmetice când vine vorba despre îngrijirea pielii.

Bineînțeles că, toate femeile își doresc să aibă o piele frumoasă, sănătoasă și catifelată. Pentru a se obține cele mai bune rezultate în acest sens, va fi necesar să se aleagă o cremă de corp eficientă, luându-se în calcul anumite criterii – cum ar fi, de exemplu, necesitățile pielii, calitatea și textura cremei, ingredientele pe care aceasta le conține etc.

Articolul de față își propune să răspundă la întrebarea: „cum alegi cele mai bune creme și loțiuni de corp, în funcție de nevoile tale?” și să te ajute să găsești apoi, mai ușor, produsele cosmetice potrivite.

Ce să alegi: crema de corp, untul de corp sau loțiunea de corp?

Pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la îngrijirea corespunzătoare a pielii corpului, este necesar să se definească fiecare produs în parte. Astfel:

Este mai potrivită în sezonul cald, când pielea trebuie să respire. Se absoarbe cu ușurință, nu este grasă și, dat fiind faptul că se obține prin combinarea apei cu ulei, oferă pielii hidratarea necesară.

  • Crema de corp

Cu o consistență mai densă decât loțiunea, crema de corp este ideală pentru a hidrata pielea în orice anotimp. Aceasta trebuie să fie aleasă cu cea mai mare atenție, astfel încât să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei persoane în parte.

  • Untul de corp

Acest produs formează un strat protector pentru a preveni pierderea umidității. Având o textură mai grasă față de loțiunile și cremele de corp, untul de corp este un produs care se recomandă în special iarna, când pielea are nevoie de hidratare intensă.

În concluzie, nu este necesar să se aleagă doar un produs din cele trei menționate mai sus. Atât loțiunea de corp, cât și crema sau untul, au rolurile lor clar definite în ritualul de îngrijire a pielii, fiind necesare pentru a menține frumusețea și sănătatea acesteia.

Cum alegi crema de corp hidratantă în funcție de tipul pielii?

De regulă, cremele de corp pot fi aplicate zilnic, indiferent de tipul de piele. Acestea pot fi alternate cu loțiuni care, de regulă, au aceeași formulă și o vâscozitate mai mică, datorită procentului ridicat de apă din compoziție.

  • Dacă pielea ta este uscată

Conform studiilor și cercetărilor efectuate, cel puțin 3% din populația lumii are pielea sensibilă și uscată.

De regulă, pielea uscată are de suferit atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece, iar din acest motiv are nevoie de creme de corp sau loțiuni cu ingrediente umectante, care să îi confere o hidratare optimă.

  • Dacă pielea ta este normală

Dacă te numeri printre persoanele care au o piele normală sigur știi că aceasta se poate întreține cu ușurință, deoarece nu are nici o producție ridicată de sebum și nici nu se usucă rapid.

Dar, chiar și-așa, tot are nevoie de hidratare. Este recomandat să utilizezi o cremă de corp nutritivă, nu foarte grasă, din ingrediente naturale (ulei de măsline, miere de albine, propolis etc.) care o vor ajuta să își mențină aspectul ferm și sănătos.

  • Dacă pielea ta este grasă

Dacă te confrunți cu problema sebumului în exces, atunci va trebui să acorzi o atenție ceva mai specială pielii tale, care poate da semne de îmbătrânire prematură.

În acest caz, este indicat să optezi pentru creme de corp care previn erupțiile, iritațiile și blocarea porilor, având ingrediente naturale ce lasă pielea moale și catifelată. De asemenea, evită produsele care conțin alcool, acesta doar uscând excesiv țesutul, fără a rezolva problema aspectului lucios neplăcut.

Creme de corp: cu sau fără parfum?

Atunci când alegem cremele de corp, un rol deosebit de important în are și parfumul. Chiar dacă suntem tentate să achiziționăm produse care au un miros puternic, trebuie să ținem cont de faptul că specialiștii în dermatologie le recomandă pe cele fără parfum.

Datorită evoluției pe care a cunoscut-o industria cosmetică, astăzi ne putem bucura însă și de produse care au un parfum aparte, care persistă pe piele, fără a o afecta. Acesta, pentru a fi inofensiv, trebuie să fie discret, ingredientele naturale având arome suave și delicate.

Creme și loțiuni de corp de la Bio Alchimia – răsfăț pentru pielea ta

Dacă te afli în căutarea unei creme de corp de calitate, poți accesa bioalchimia.ro, locul unde vei găsi cele mai bune soluții pentru pielea ta.

Bio Alchimia este un magazin online care comercializează produse cosmetice certificate bio, provenite din Italia, create de branduri cu tradiție îndelungată în industria de frumusețe.

Dintre acestea se pot menționa: Domus Olea Toscana, Argonauti Vegan Cosmetics, Alkemilla Eco Bio Cosmetici, Apiarium Bio Natural Cosmetics, MaterNatura și Biofficina Toscana.

Alege să ai grijă de pielea ta cu produse bio, ale căror ingrediente au fost selectate cu cea mai mare grijă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here