Vara, sezonul în care parfumurile cu note citrice și fresh sunt de obicei la modă, se apropie cu pași repezi. Cercetătorii de la OnBuy.com au descoperit însă că femeile se îndepărtează de aceste mirosuri, în favoarea celor dulci.

Adunând recenzii de la 517.778 iubitori de parfumuri de pe site-ul Fragrantica.com, OnBuy.com a analizat cele 20 de parfumuri aflate în topul favoritelor pentru anul 2018, pentru a afla care sunt tendințele pentru această vară. Dintre cele 20 de favorite ale anului, acestea sunt cele aflate în top 10:

1. Coco Mademoiselle Intense – Chanel

2. Météorites – Guerlain

3. La Nuit Trésor à la Folie – Lancôme

4. Flowerbomb Nectar – Viktor&Rolf

5. Alien Flora Futura – Thierry Mugler

6. Dolce Garden – Dolce & Gabbana

7. Mon Guerlain Florale – Guerlain

8. Gucci Guilty Absolute – Gucci

9. Sorbetto Rosso – Escada

10. Nomade – Chloe

Parfumurile aflate în top 10 pentru anul 2018 dezvăluie popularitatea mirosului franțuzesc, 60% dintre acestea fiind lansate în Franța. O alta tendință a acestui an este adăugarea unor note diferite parfumurilor deja celebre. De exemplu, șapte dintre parfumurile aflate în top 10 sunt ediții noi ale parfumurilor clasice, cum ar fi Alien de Thierry Mugler si Coco Mademoiselle de la Chanel.

O privire mai atentă la cele mai populare parfumuri lansate în 2018 dezvăluie o atracție către parfumurile dulci care conțin note de vanilie și migdală, cum ar fi Dolce Garden – Dolce & Gabbana.

De fapt, 70% dintre parfumurile favorite ale anului 2018 conțin acorduri dulci, comparativ cu notele lemnoase (45%) sau cele florale (60%) care au fost până acum favorite.

Dacă aveți o slăbiciune pentru mirosurile dulci, veți aprecia noul parfum de la Prada – Candy Sugar Pop (numele spune totul!). Lansat în februarie 2018, acest parfum este pe locul 14 în topul 20 al celor mai populare parfumuri ale anului 2018, de pe siteul Fragrantica, analizate de OnBuy.com. Acest parfum are la bază note de vanilie și caramel, dar și alte note ‘delicioase’ precum măr roșu și piersică albă.

Tema dulce și feminină se extinde și la branding, 75% dintre parfumuri având sticle roz. Acest lucru este surprinzător, întrucât era de așteptat ca parfumurile unisex să fie în tendințe acest an. Un sondaj realizat de OnBuy la începutul acestui an arăta că 75% dintre femei și-au dorit să încerce un parfum unisex, însă până acum piața a fost bombardată de parfumuri roz, dulci și feminine.

Un nou miros pentru vară

Conform topului 10 al celor mai populare parfumuri, unul dintre cele mai recomandate parfumuri pentru această vară de către alegători este Dolce Garden de la Dolce & Gabanna. Acest parfum floral și gourmand are echilibrul perfect între un parfum proaspăt de vară și note dulci, dar sexy. Acesta conține note de floare de magnolie și neroli, dar și note mai puternice, precum cea de mandarină. Se spune că aceste ingrediente evocă soarele mediteranean. Ce poate fi mai dezirabil pe timpul verii? Alte note includ nuca de cocos exotică și o bază dulce de migdale și vanilie.

De asemenea, recomandată de iubitorii de parfumuri în această vară a fost ediția limitată Sorbetto Rosso, de la Escada. Acest parfum proaspăt cu note de pepene verde, căpșune și sare de mare, strigă ‘vară’. De asemenea, se pot sesiza note dulci, precum cea de praline. Alegătorii au spus că cel mai puternic ingredient distins de aceștia a fost pepenele verde, făcând acest parfum alegerea perfectă pe timp de vară.

Numele Parfumului

Scor (de la 1 la 5)

Cel mai bun sezon pentru a-l purta

Zi sau Noapte?

Coco Mademoiselle Intense

4.23

Toamnă

Zi

Météorites

4.19

Primăvară

Zi

La Nuit Trésor à la Folie

4.17

Iarnă

Noapte

Flowerbomb Nectar

4.12

Primăvară

Zi

Alien Flora Futura

3.89

Primăvară/Vară

Zi

Dolce Garden

3.86

Vară

Zi

Mon Guerlain Florale

3.72

Primăvară

Zi

Gucci Guilty Absolute

3.64

Toamnă

Noapte

Sorbetto Rosso

3.53

Vară

Zi

Nomade

3.41

Primăvară

Zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here