Unul dintre motivele principale pentru care iubim necondiționat vara este că ne oferă acel bronz frumos și luminos. Însă cum idila durează în medie 15-20 de zile, iată ce este de făcut ca să ții bronzul lângă… pardon, pe tine!

Protecția

protectie solara produse spf

Da, vremea este de partea frumuseții în sezonul estival, deoarece soarele poate avea un efect uimitor asupra pielii. Bineînțeles, asta dacă ai fost conștiincioasă în ceea ce privește expunerea la razele solare. Vreau să cred că te-ai ferit de intervalul orar 12-16, că ai aplicat creme cu factor de protecție solară de fiecare dată când ai ieșit din casă, că pentru ten ai optat doar pentru formule cu FPS minim 30, că ai avut grijă chiar și de șuvițele tale atunci când soarele a fost puternic (fie le-ai acoperit, fie ai folosit un ulei de protecție) și că te-ai hidratat cât cuprinde. Nu cred că mai are rost să-ți spun care sunt efectele nocive pe care le produc razele ultraviolete asupra pielii tale.

Kit de protecție:

Chanel Complete Daily UV Protection SPF 50

protectie chanel UV essentiel

La Roche Posay Anthelios 60 Melt-In Sunscreen Milk SPF 60

protectie la roche posay anthelios 60

Shiseido Sports BB Broad Spectrum SPF 50

protectie shiseido sports bb

Prelungirea

prelungirea bronzului bronz sanatos bronz care persista bronzer

Durata de viață a bronzului este direct proporțională cu nivelul de protecție și de hidratare, așadar, cu cât ai avut mai multă grijă de tine, cu atât sunt șanse mai mari ca bronzul să persiste. Începe cu o exfoliere înainte de plajă, continuă cu aplicarea unei creme cu FPS, iar la final nu neglija puterea formulelor after-sun – poți opta pentru o textură ce conține autobronzant, astfel încât să ți se intensifice bronzul progresiv. Cei minimum doi litri de apă pe zi sunt foarte importanți, mai ales dacă vrei să întreții culoarea arămie a pielii, deoarece echilibrul hidrolipidic al acesteia este menținut atât din interior (prin consum de apă), cât și din exterior (prin creme și loțiuni). Autobronzantele sunt o altă variantă câștigătoare dacă vrei să prelungești efectul de piele sărutată de soare.

Kit de prelungire:

Bobbi Brown Buffing Grains For Face

prelungire bronz bobbi brown buffing grains

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster

prelungire bronz clarins radiance plus golden glow booster

Dermalogica After Sun Repair

prelungire bronz dermalogica after sun repair

Machiajul

machiaj bronzant bronzer

Ei bine, la capitolul make-up, ai nevoie de acele formule care corespund codurilor estivale. Intensifică efectele weekendului petrecut la mare învăluindu-ți pomeții într-o nuanță bronzantă de pudră sau de blush, cu irizații satinate – pentru un touch aparte, aplică textura cu buricele degetelor. Ca regulă generală, tonurile trandafiriu-cenușii încălzesc trăsăturile chipului. Dacă ai pigmentul tenului deschis, îți recomand să aplici, fie după un fluid lejer, fie direct pe fața curată, un strat de perle pudrate cu ajutorul cărora poți sculpta și ilumina zone-cheie ca pomeții, nasul sau arcul lui Cupidon. Cuvântul de bază în acest proces este moderația, iar litera de aur, C – cu o pensulă unghiulară aplică pudra accentuând tâmplele, baza pomeților și linia mandibulei, formând astfel a treia literă din alfabet.

Kit de machiaj:

Art Deco Bronzing Blush

machiaj bronz art deco bronzing blush

Bourjois BB Bronzing Cream 8-in-1

machiaj bronz bourjois bb bronzing cream 8 in 1

Urban Decay Beached Bronzer

machiaj bronz urban decay beached bronzer

FOTO: PR, Instagram, Josephine Skriver pentru Pilgrim Jewelry

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here