Pentru colecția Dior de primăvară-vară 2018, Peter Philips, Creative and Image Director pentru Dior Make-up, a creat un look natural, centrat pe expresivitatea privirii.

Prezentarea Mariei Grazia Chiuri pentru Dior a fost un omagiu adus lui Niki de Saint Phalle, o pictoriță și sculptoriță franceză, apropiată a casei în decada 1960-1970. Prin urmare, și detaliile de frumusețe au primit un french twist, reinterpretat într-o manieră modernă. 

„Cel mai mult mi-am dorit să accentuez privirea, să creez un efect neglijent, spontan, pornind de la ideea de fată care își aplică singură machiajul”, explică Peter Philips.

Celebrul make-up artist explică, pas cu pas, cum a realizat acest look extrem de actual și de cameleonic.

Ochii

Dior

„Privirea este extrem de expresivă. Am creat un efect șaizecist, dar fără a mă arunca complet într-o zonă mult prea retro. Pentru început, am aplicat un top coat pentru gene, urmând ca apoi să îmbrac genele în 5 sau 6 straturi generoase de mascara neagră – Diorshow Pump’n’Volume.”

„Efectul de încărcare excesivă, atât pe genele superioare, cât și pe cele inferioare, conturează un finish imperfect. Unele sunt lipite între ele. E ca atunci când aplici mascara în grabă.”

„Pentru a duce la capăt ideea de tinerețe, am trasat o linie fină de creion khôl negru pe conjunctiva inferioară, apoi am accentuat subtil sprâncenele cu ajutorul unui gel.”

Tenul

Dior

„Aspectul pielii este unul uniform și fresh, nici prea lucios, nici prea pudrat. Am obținut acest echilibru debutând cu aplicarea unui primer, ca apoi să vin deasupra cu fondul de tenDior Forever Undercover, care camuflează imperfecțiunile, asigurând, totodată, un finish natural; are o textură nouă, bazată pe apă, ceea ce înseamnă că se potrivește perfect oricărui tip de ten. La final, am matifiat subtil totul cu ajutorul unei pudre libere.”

Buzele

Dior

„Am recurs la aplicarea unui scrub pentru început, apoi le-am îmbrăcat într-un lip glow (Dior Lip Glow) abia nuanțat, pentru a crea un efect cât mai natural. În total, am utilizat 4 tonuri, astfel încât fiecare model să aibă buzele pictate în nuanța potrivită pigmentului pielii sale.

Machiajul Dior pentru primăvară-vară 2018 Ready-to-wear a fost creat și stilizat de către Peter Philips.

Foto: Vincent Lappartient pentru Christian Dior Parfums/Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear Dior Show Backstage

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here