O schimbare de efect în viața ta nu trebuie să însemne neapărat ceva nou. Există destule idei inspirate din stilul vintage de care te poți folosi să îți schimbi spectaculos mediul, dar și look-ul. Avantajul unui stil retro este libertatea pe care o ai atunci când îți alegi lucrurile care te reprezintă cel mai bine. Nu mai ești dependentă de ultimele trenduri, culori și modele și poți experimenta perfect cu ideile și pasiunile tale. Mai mult, unele idei nu vor expira niciodată, indiferent de vremuri.

4 idei vintage spectaculoase pe care le poți folosi oricând cu succes:

  1. Cum să dai un aer retro apartamentului tău

Pentru un plus de originalitate și nostalgie în viața ta, nimic nu se compară cu un aer retro în apartamentul tău. Potrivit publicației americane Psychology Today, stilul vintage a devenit tot mai căutat în ultimii ani “datorită senzației de evadare pe care o oferă, la fel cum cum ai urmări un film vechi, în alb și negru”. Dacă vrei mai multă eleganță și o personalitate aparte în mediul tău intim, folosește cu încredere idei de amenajare in stil shabby chic, în care poți folosi cu ușurință mobilier vechi sau nou, dar cu un aer vintage și finisaje detaliate. Albul și culorile pastelate sunt cele mai indicate alegeri pe care le poți face, iar bumbacul, lemnul, metalul și inul trebuie să fie principalele materiale cu care să-ți decorezi casa.

  1. Folosește-ți cu stil hainele vechi din garderobă

Dacă nu mai sunt la modă, nu înseamnă că hainele din garderoba ta nu sunt de calitate. Dimpotrivă, hainele vechi aduc în general un plus de calitate pe care nu îl vei găsi în actualele linii vestimentare care apar în fiecare sezon. Potrivit unei analize din Huffington Post, majoritatea modelelor vestimentare noi nu sunt decât adaptări ale unor piese retro, motiv pentru care, cu puțină atenție, dar și cu bun gust, și tu îți poți transforma relativ ușor look-ul. Dacă vrei să porți un palton vintage cu imprimeu de tip leopard, poartă în rest haine negre și accesorii cuminți. În schimb, dacă vrei să mergi la muncă îmbrăcată într-o rochiță retro de culoare deschisă, poartă peste o vestă, tocuri și un dres, toate mai închise la culoare.

  1. Accesorii pentru un look vintage cu care nu poți da greș

Din fericire, accesoriile vintage le poți găsi chiar în propria casă, primite de la părinți sau bunici, așa că nu trebuie neapărat să le cumperi. În plus, ele se vor asorta de minune indiferent ce vestimentație alegi. Fie că preferi perlele, brățările cu talismane, o pereche de cercei candelabru, eșarfe sau ceasuri vechi, toate vor reuși să îți dea un look unic.

  1. Inspiră-te din trucurile retro de machiaj

Machiajul retro este extrem de versatil și se potrivește oricărei ocazii la fel de bine ca un creion negru de ochi și un ruj roșu, așa că ia-l în calcul de fiecare dată când vei fi nesigură pe tine înainte de a ieși în oraș. Pentru linia subțire a pleoapelor mergi pe culori vii, precum verde, albastru, roz și galben, nu-ți fie teamă de puțin luciu pentru buze și de un fard îndrăzneț pentru obraji.  

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: The Art of Pics

(P) Articol realizat împreună cu Beko

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here