Vă mai amintiți de ghivecele bine îngrijite ce umpleau prispa casei sau apartamentul bunicii? Ei bine, este momentul să vi le însușiți! Plantele de apartament invadează interiorul casei, sunt omniprezente în living, dormitor, baie sau bucătărie.

Este, de fapt, reflectarea pentru domeniul home & deco a unor trenduri globale: suntem mai conștienți ca oricând de degradarea mediului, mărcile ce produc obiectele vestimentare din fibre vegetale bio apar frecvent, grădinile urbane nu mai sunt o raritate, varza kale este noua găselniță gastronomică și algele marine verzi, bogate în clorofilă, sunt un supliment alimentar la modă.

Revenind la aspectul decorativ, paleta de opțiuni este vastă: în baie putem alege plante iubitoare de umezeală, ce necesită puțină lumină, cum ar fi bambusul sau orhideea.

În bucătărie soluția ideală sunt plantele aromatice, ce joacă și un rol practic: veți avea astfel oricând la îndemână frunze de busuioc proaspete sau rămurele de rozmarin.

În dormitor și camera de zi, întrucât de obicei sursa de lumină este generoasă, puteți realiza combinații creative și îndrăznețe.

Zona verde. De ce să nu creați un colț al casei unde domnesc doar plantele? Alegeți un corp de mobilă simplu, eventual pe roți, ușor deplasabil. Aranjați pe fiecare raft ghivece cu dimensiuni și aspect asemănător, însă ce conțin specii diferite: suculente, limba soacrei sau asparagus. O alta soluție sunt ghivecele mari, cu un design minimalist contemporan, în care puteți planta mai multe soiuri unul lângă altul, conferind un aspect de gradină urbană de interior.

Somn liniștit. Decorați dormitorul având în vedere natura: optați pentru piese de mobilier în nuanțe de lemn natur, podele și pereți vopsiți în alb, așternuturi din bumbac bej și blană naturală. Totul pentru a pune în evidență vedetele sezonului – plantele. Optați pentru unul sau două ghivece mari, cu plante cum ar fi crinul păcii și dracena, cactuși pitici și un ghiveci suspendat cu Senecio Rowleyanus, o plantă suculentă curgătoare. Pentru a completa atmosfera, așezați frunze de monstera în vaze transparente și tablouri ce reprezintă plante chiar deasupra patului.

Birou boho șic. De acum zona dedicată muncii nu trebuie să mai fie sobră si rece. Trendul greenery se îmbină minunat cu piese inspirate de stilul boho – țesături cu aspect vintage, nuanțe deschise, piese de mobilier cu forme ludice, materiale naturale. Iată o sursă de inspirație perfectă pentru un colț de birou. Optați pentru o piesă de mobilier netradițională, din furnir de stejar, un scaun alb și multe plante: pe birou, suspendate sau din nou monstera, de data aceasta în ghivece mari. Această plantă este una dintre preferatele sezonului. O regăsim ca element decorativ în imprimeuri textile, postere decorative sau chiar pe obiecte sanitare.

Atmosferă relaxată. Folosind piese de mobilier mici (de exemplu măsuțe de cafea, bufeturi zvelte, polițe) și o paletă cromatică minimalistă (nuanțe de lemn natur, non-culori) veți crea ambientul perfect pentru a pune în evidență plantele. Realizați o colecție de suculente pitice sau optați pentru plante statement, cum ar fi feriga de apartament sau palmierul areca.

Nu uitați ca dincolo de aspectele estetice, plantele de interior aduc multiple beneficii de sănătate: filtrează substanțele nocive din aer, degajează oxigen, sunt umidificatori naturali și reduc nivelul de stres.

FOTO: bonami.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here