Eforturile depuse de Amazon pentru a crea un serial mai popular decât Urzeala Tronurilor, realizat de HBO, tocmai au luat o turnură cel puțin interesantă.

Dacă anul trecut Amazon a plătit 250 de milioane de dolari pentru a obține drepturile de a realiza un serial Lord of the Rings, anul acesta și-au adăugat încă un produs cu potențial pe listă. Conform Financial Times, Amazon e în discuții pentru a obține drepturile de adaptare ale unei populare serii de romane chinezești, The Three-Body Problem, într-un serial de trei sezoane. Cât îi va costa? Păi, în jur de un miliard. Poate părea nimic pe lângă câți bani are, în realitate, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dar e o sumă suficient de mare cât să facă din această posibilă adaptare cel mai scump serial din toate timpurile – și asta înainte ca producția să înceapă.

The Three-Body Problem este un roman sci-fi publicat în 2008 de Liu Cixin. Are acțiunea în China și, pe scurt, este despre cum se pregătesc extratereștri să invadeze pământul. Romanul a fost best-seller și a obținut un scor impresionant de mare și în rândul criticilor, câștigând un premiu Hugo, printre multe alte acolade literare. În plus, anul trecut a primit laude călduroase de la nimeni altul decât Barack Obama, la vremea respectivă președinte al Statelor Unite, care l-a numit ”nebunesc de creativ și foarte interesant” și o operă care l-a ajutat să scape de problemele de zi cu zi cu care se confrunta în Congres.

Drepturile romanului sunt în prezent în mâinile lui Lin Qi, președintele Youzu Interactive, firmă gigant de gaming online. Conform Financial Times, se zvonește că adaptarea realizată de Amazon are foarte multe șanse să depășească Urzeala Tronurilor în popularitate, motiv pentru care prețul a fost atât de mare. Bineînțeles, ar ajuta să facem un pas în spate și să ne amintim că, în ultimii șapte ani, niciun serial nu a reușit să învingă Urzeala Tronurilor – deși multe au încercat și multe s-au mulțumit în a-l imita sperând că se vor bucura de o glorie împrumutată. E cel mai mare serial de televiziune din toate timpurile, cu rating-uri absolut fabuloase, care se măresc cu fiecare nou sezon. N-am greși dacă am spune că HBO stă în continuare confortabil și fără griji pe tron.

Asta nu înseamnă însă că pașii făcuți de Amazon nu sunt înțelepți – mai ales având în vedere faptul că Urzeala Tronurilor se pregătește pentru ultimul sezon, care urmează să apară în 2019. După asta, cel mai probabil fanii vor fi în căutarea unui nou proiect de televiziune fantastic – și, dacă și-a calculat mișcările corect, Jeff Bezos va fi acolo pentru a le satisface pe loc nevoile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here