A fost a doua oară când am așteptat Summer Well ca pe o briză de aer rece în deșert. Dintre cele 5 ediții (din totalul de 7) la care am participat, aceasta a fost, de departe, cea mai reușită și mai spectaculoasă.

Summer Well 2017

Acum 3 ani primeam o veste fabuloasă: The National, una dintre trupele mele preferate, avea să îmi încânte toate simțurile la Summer Well. Anul acesta, undeva prin primăvară, am aflat cel mai frumos lucru din lume pentru spiritul meu de festivalier cu acte în regulă. Editors, formația mea de suflet, era anunțată drept headliner la ediția 2017. Nu are rost să-ți povestesc cum mi-am frapat colegii de trafic cu reacția halucinantă, de groupie veritabil.

Dincolo de febra muzicală (pe care ți-o detaliez mai târziu), Summer Well este A Festival Like A Holiday. Are loc pe domeniul Știrbey, din Buftea, un spațiu verde imens și fabulos, perfect pentru a îmbina distracția cu relaxarea. Astfel, fiecare al doilea weekend din August se transformă în experiența perfectă care întregește vara.

Oriunde arunci privirea, există câte ceva care îți atrage atenția și îți stârnește curiozitatea, de la cornere cu designeri inediți și zone de machiaj de festival până la setup-uri foto decorate absolut apetisant, cu influențe la granița dintre boho, shabby chic și modern. Mai are rost să amintesc despre zona Orange, în care se difuzează filme în aer liber, și de scena Nicecream, unde îți poți bucura spiritul electronic cu acordurile care au consacrat platforma online de muzică? Iar mâncarea… da, mâncarea nu m-a dezamăgit nici anul acesta. Poate doar la capitolul stat la coadă, dar dacă nu era bună, nu erau atâtea comenzi pe minut, nu?

Summer Well 2017

Soare (muzical) la ureche

A fost prima dată când festivalul s-a desfășurat pe 3 zile, vineri fiind Day 0, cea în care am făcut din nou cunoștință cu locul, mi-am luat păturica și m-am așezat pe iarbă, în cadrul Night Picnic, pentru a asculta câte un cover făcut după câte un hit al fiecărei trupe din line-up. Da, ai citit bine, cover-uri. Dar nu au fost orice fel de cover-uri, ci variante clasice, simfonice, căci au fost interpretate, ca într-o poveste, de către Orchestra Simfonică București.

Sâmbătă, în prima zi oficială Summer Well, i-am așteptat cu sufletul la gură pe cei de la The Kills – era main attraction pentru mine. Dar până la concertul acestora, m-am delectat plăcut cu cei de la Oh Wonder, apoi am descoperit Honne, un nume care ar fi trebuit să vină la ediția de anul trecut. Dar iată că, de data aceasta, s-au aliniat planetele și reprezentația lor live m-a uns pe suflet. După The Kills, care a zguduit fiecare părticică de rocker din mine, i-am prins pe cei de la The Metronomy, trupă sinonimă cu doza necesară de energie de care ai nevoie după o zi întreagă de plimbat, cântat, țipat și dansat. Seara s-a încheiat în ropote de aplauze, în urma concertului Interpol, un crush al tinereților mele.

Summer Well 2017

A doua zi de festival a debutat cu interpretarea lui Roosevelt, pe care, spre rușinea mea, nu l-am prins, din motive ce țin de parcare și foame. Însă am fost acolo, în mijlocul mulțimii, la Nothing But Thieves, o trupă pe care mi-am dorit să o ascult live încă de la prima piesă descoperită pe YouTube, înainte de a ajunge în topurile internaționale. Piele de găină și momente speechless – cam așa mi-aș descrie trăirile pe parcursul momentului muzical construit de către aceștia.

Dar seara avea să continue pe același feeling. A urmat Birdy, care m-a hipnotizat cu vocea sa suavă și puternică deopotrivă, dar și cu stilul cald și inocent. Recunosc că nu m-a prins în mrejele sale prea mult în trecut, deși ador genul de muzică pe care îl cântă, dar, în urma concertului de la Summer Well, artista și-a făcut loc cu ușurință în playlist-ul meu personal.

Apoi au intrat pe scenă cei de la Glass Animals, pe care îi ascult obsesiv chiar de la debut. Știam că sunt grozavi în concerte, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de grozavi. Și, cu siguranță, versul Pineapples are in my head (Pork Soda) o să-mi rămână în minte pe vecie. Iar piesa Agnes, versiunea live, m-a făcut să simt fiori în tot corpul. Magicienii Dave, Andrew, Edmund şi Joe se vor mai întâlni cu mine în viitor, fără niciun dubiu!

Summer Well 2017

Și acum să vorbesc despre Editors… îmi este cel mai greu, simt că orice cuvânt este de prisos în cazul ăsta. Tot ceea ce pot să spun, lăsând subiectivitatea la o parte, este că a fost singurul concert la care am stat cu zâmbetul pe buze și cu ochii ațintiți spre scenă non-stop, astfel încât să nu pierd nici măcar o fracțiune de secundă. De obicei, la trupe pe care le iubesc, închid ochii, visez, îmi imaginez o mulțime de lucruri, trăiesc în lumi paralele. Aici a fost diferit: cred că au fost acele 2 ore în care am clipit cel mai rar, am respirat cel mai greu (încât simțeam că nu respir), am cântat cel mai tare, am simțit cel mai mult și mi-am ținut lacrimile să nu-mi invadeze chipul. Genial! Fabulos!

Summer Well 2017

Din păcate, nu am mai stat și la concertul electronicilor de la The Bloody Beetroots, deoarece mă aștepta o săptămână haotică, dar promit să-mi răscumpăr greșeala (am văzut live-ul pe Facebook) next time.

Ne vedem și la anul, Summer Well!

Foto: Arhiva personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here