Ai chef să asculți ceva cu un pic mai mult substrat? Există albume de muzică ce sparg tiparele și te provoacă să gândești și, de ce nu, să te revolți împotriva sistemului opresiv, oricare ar fi acela.

Rebelii punk-pop: Muna

muna

La fel cum băieții de la The Sex Pistols s-au împotrivit sistemului și instituțiilor statului, și în centrul muzicii acestei trupe din Los Angeles tot politica se află. Cu o estetică ce împrumută din stilul lui Viv Albertine de la The Slits, versuri ce vorbesc despre subiecte precum violența domestică, și coruri antemice demne de HAIM, asta e muzica pop pe care poți să o asculți atunci când vrei/trebuie să protestezi. Primul lor album, About U, a fost lansat la începutul anului.

Rap deșteptat: Stefflon Don

stefflon don

Această neînfricată rapperiță – o combinație interesantă între Nicki Minaj și MIA – iese din scena tradițională a acestui gen de muzică într-o revoltă plină de culoare, plete albastre și ținute pop-art. Locuiește în estul Londrei, dar s-a născut în Birmingham din părinți jamaicani și a fost crescută în Olanda, deci e un conglomerat de stiluri și influențe interesante. Versurile ei explicite despre sex și viața modernă sunt teribil de haioase – ”You haffi marry di nana/Before mi ride di banana…” – dar și ciudat de conservatoare (e vegetariană). Un personaj complet unic și captivant. O poți asculta live pe 29 iulie în cadrul Festivalului MADE din Birmingham.

R&B filosofic: Sevdaliza

sevdaliza

Cântăreața și compozitoarea de origine iraniană s-a mutat în Olanda la vârsta de cinci ani și a fost în echipa națională de baschet a țării până la 16 ani, când a hotărât să-și dedice întreaga atenție muzicii. Ca și stilul ei vestimentar (topuri scurte nouăzeciste și jachete pătrățoase în stilul anilor optzeci), și stilul ei muzical e greu de definit: orchestral și electronic, versurile ei filosofice sunt transpuse pe videoclipuri care ne aduc aminte de David Lynch. E undeva între Marina Abramovic și FKA Twigs. Albumul ei de debut, Ison, s-a lansat pe 26 aprilie.

FOTO: PR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here