Semifinalistă la The Voice Germania în 2011 și Vocea României în 2016, Ramona Nerra este complet îndrăgostită de muzică. Dar asta știai deja, mai ales dacă i-ai urmărit îndeaproape cariera în domeniu. Ce altceva ai mai vrea să știi despre ea? Vei primi câteva răspunsuri prețioase parcurgând interviul de mai jos.

Care este stilul tău de viață? Cum l-ai putea defini?

Stilul meu de viață e un mix între viața de scenă cu mult tumult, ritm rapid și foarte multă gălăgie, și viața privată, de mamă, unde totul se întâmplă în ritm de melc. Viața de mămica, cea de familie, este cea care îmi dă cea mai multă siguranță, aici simițindu-mă iubită și acceptată așa cum sunt, fără niciun fel de așteptări de la nimeni. De altfel, cred că este combinația perfectă pentru mine. Fiind în zodia Gemeni, am nevoie continuu de schimbări și noutăți. Asta îmi dă energie. Iubesc schimbările vieții în toate etapele ei.

Mergi la sală? Faci sport?

Sunt cam leneșă cu sportul, ce-i drept. De mers la sală nu prea am timp. Dar din când în când fac „insanity“ sau fitness. Yoga, pilates. Astea așa, sporadic. Dar îmi fac foarte bine. Și după mă simt mult mai plină de energie. Și zumba este o alternativă haioasă.

Ce faci în timpul tău liber?

Timpul liber nu există, de fapt. Timpul liber acasă înseamnă organizarea familiei, organizarea progamului copiilor și așa mai departe. Compun muzică în timpul liber, scriu versuri, lucrez la un material nou. Costume, punere în scenă pentru viitoare show-uri. Toate astea le-aș numi „timp liber“.

Ce hobby-uri ai?

Arhitectura. Dacă nu aș fi devenit artistă, mi-ar fi plăcut să fiu arhitect. Sau designer de interior. Citesc foarte multe cărți din domeniu și îmi place să decorez cu multă căldură și drag de detaliu. Asta o pot numi hobby. Mă inspir foarte des și de pe Pinterest.

Care e ultimul gând când pui seara capul pe pernă?

Mulțumesc Divinității pentru tot ceea ce trăiesc, iubesc, cunosc și dețin. Încerc ca, pe cât posibil, să nu merg la culcare supărată sau îngrijorată. Încerc să mă gândesc la lucruri pozitive și să îmi reamintesc cât de multe am realizat deja. Starea asta de mulțumire îmi dă liniște și pot dormi mult mai bine.

Cum este viață în Germania?

Mi-au trebuit 2-3 ani de zile să mă acomodez cu viața și cu sistemul de gândire din Germania, dar mai ales cu limba. Dar acum mi se pare totul firesc, m-am integrat și iubesc această țară cu toate exactitățile ei . 🙂

Aici am prietenii și familia (de când s-au născut fetele s-a mutat și mama mea aici), știu că dacă am nevoie de ceva vreodată cei apropiați mie îmi vor sări în ajutor. Nu mă mai simt singură, ca la început, în primii ani. Acum „acasă“ este și în Germania.

Ce ai vrea să știe oamenii despre tine?

Îmi doresc ca oamenii să asculte muzica mea, să îmi urmărească dezvoltarea artistică și să înțeleagă că fac asta cu pasiune și dragoste pentru muzică. Iar punctul culminant o reprezintă pentru mine creația artistică, fie ea în formă de compoziție, de punere în scenă a unor show-uri, etc.

Cum ai defini stilul tău muzical?

Pop cu influențe soul. Îmi place că ceea ce m-a inspirat o viață și am ascultat cu drag, acele influențe se regăsesc atât în vocea mea, cât și în muzica mea.

Când ai plâns ultima dată și de ce?

Aseară, urmărind un film. Nu-mi e rușine să spun că sunt emotivă și uneori fílmele și povestea lor mă fac să plâng.

Cum îți petreci timpul cu prietenii?

Timp pentru prieteni este în general foarte puțin. Dar am noroc. Acei foarte puțini prieteni pe care îi am au aproape același stil de viață ca și mine și atunci ne înțelegem reciproc când durează 2-3 săptămâni până ne vedem iar. Dar și când ne vedem… hehehe. Viața mea de scenă este indentică cu o petrecere continuă. Ne întâlnim cu prietenii la un grill, la un chef, la o băută :), ascultăm muzică veche și depănăm amintiri… haioase sau mai puțin haioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here