Sunt câteva lucruri pe care nu le știi despre mine. E normal, nu cunoști omul din spatele rândurilor. Dar este cât se poate de clar că ador domeniul frumuseții. Un lucru pe care nu ai avut cum să îl afli este însă că devorez seriale pe pâine. La propriu. 

Nu-mi dau seama încă dacă este obsesie sau pasiune (evident, subiectivitatea îmi spune că a doua), dar lista mea de show-uri TV este anormal de lungă. Da, există o listă scrisă, cu negru pe alb – o am și într-o agendă, și pe telefon. Evident, am instalat și o aplicație care mă anunță când apare un episod nou – la câte nume urmăresc în același timp, uneori devine greu să țin pasul cu noutățile. Iar de când mi-am făcut abonament la Netflix, mă simt un om în totalitate împlinit.

Ca să ne înțelegem, deși expertiza mea pe hârtie, din mediul profesional, este cea de beauty editor, cea de acasă, din zona personală, este de TV Shows Scouter. Da, am inventat expresia, deoarece după o experiență care se întinde pe mai bine de 10 ani în a urmări seriale, pot să-mi dau seama dacă un serial nou sau un sezon nou are potențial numai după maximum 10 minute de vizionare din primul episod.

Cea mai constantă dilemă pe care o am, de regulă, este următoarea: Acum la ce să mă mai uit? Ce a mai apărut? Și mă pun pe căutat și pe despicat firul în 4. Dacă scriu pe Google ceva de genul Top TV Shows to watch, nu am nicio șansă – le-am văzut pe toate. Hai să nu exagerez, pe majoritatea, căci sunt și titluri care nu mă atrag neapărat.

Așadar, dacă ai nevoie de recomandări, nu contează genul, știi cui să-i scrii (găsești adresa mea de e-mail în caseta redacțională a revistei).

Ce seriale să urmărim toamna aceasta

Bun, acum că am stabilit ceea ce era de stabilit, o să-ți spun care sunt show-urile televizate care merită atenția ta în septembrie.

Narcos (sezonul 3)/Netflix

Povestea adevărată a modului în care cele mai faimoase și violente carteluri de droguri din Columbia s-au împrăștiat în întreaga lume, dar și a celui în care autoritățile americane au încercat să le oprească. În centrul poveștii se află, de data aceasta, un alt imperiu columbian, Cali Cartel, și Javier Peña, un agent DEA, care investighează parcursul baronilor locali. Este cel puțin la fel de interesant și de addictive, chiar și după moartea lui Pablo Escobar, crede-mă!

Cu: Pedro Pascal, Damian Alcazar, Alberto Ammann, Francisco Denis, Matias Varela, Andrea Londo, Matt Whelan.

Sezonul s-a lansat oficial pe 1 septembrie.

The Deuce (primul sezon)/HBO

Noua fascinație HBO relatează legalizarea prostituției și prezintă consecințele industriei porno din Manhattan/New York, în decada 1970-1980. O să te lovești de acțiune, umor de limbaj, dramă și situații psihologice și conflictuale, la care se adaugă prezența lui James Franco, după mult timp într-un rol serios, ale cărui personaje (atenție, are rol dublu) devin frontiere importante în mafia sexului.

Cu: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gbenga Akinnagbe, Chris Bauer și Dominique Fishback.

Serialul are premiera pe 11 septembrie, episoadele apărând în fiecare duminică noapte, pe HBO și HBO GO.

The Orville (primul sezon)/FOX

Cu acțiunea care se petrece în viitorul îndepărtat, mai exact peste 300-400 de ani, The Orville este un soi de Star Trek în varianta amuzantă și mai puțin elevată. Practic, este genul de serial care te va relaxa total după o zi agitată de muncă, dacă nu ai pretenții la o acțiune interesantă sau la un serial de nota 10, mai ales datorită situațiilor-limită prin care trec eroii. Și da, totul se petrece în interiorul navei care parcurge teritoriul interstelar al Pământului.

Cu: Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald și Scott Grimes.

Serialul are premiera pe 14 septembrie, fiind difuzat în fiecare joi seară.

Alias Grace (miniserie)/Netflix

Miniseria de 6 episoade se bazează pe povestea lui Grace Marks, o menajeră imigrantă din Irlanda, care a fost condamnată și întemnițată pe viață, în 1843, pentru uciderea șefului său canadian, Thomas Kinnear, și a colegei sale de bucătărie. Grace a fost una dintre cele mai enigmatice și mai notorii personaje feminine din istoria crimelor săvârșite în Canada nu doar din cauza dublei omocideri, ci, mai degrabă, pentru că a susținut mereu că nu-și amintește să fi săvârșit fapta.

Cu: Sarah Gadon, Edward Holcroft, Zachary Levi, Kerr Logan și Rebecca Liddiard.

Serialul are premiera pe 25 septembrie și va fi difuzat în fiecare marți de către postul CBS.

Star Trek: Discovery (primul sezon)/Netflix

Totul se întâmplă cu 10 ani înainte de evenimentele care au loc în serialul original. Seria urmărește echipa de pe USS Discovery în misiunea lor de a descoperi noi lumi și civilizații, plasând în prim-plan un incident despre care s-a vorbit mult, dar care nu a fost explorat până acum.

Cu: Jason Issacs, Doug Jones, Shazad Latif, Sonequa Martin-Green, Clare McConnell, Anthony Rapp și Michelle Yeoh.

Serialul va avea premiera pe 24 septembrie și va fi difuzat, în fiecare duminică seară, pe CBS.

Foto & Video: PR, YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here