Jamie Beck a plecat în căutarea inspirației și a sfârșit prin a se muta în Provența, unde își petrece timpul studiind artă, cumpărând flori proaspete și pozându-se.

jamie beck

Frumoasa sudului Franței pare un termen inventat pentru ea – o expată din New York care ține la tradiții, feminitate și gentilețe, și a cărei galerie de pe Instagram concurează cu cele ale celor mai de soi muzee ale lumii. Fotografiile ei sunt opere de artă în sine, adesea influențate de picturi celebre. Beck trage fiecare cadru cu o poveste în minte, un set-up, o emoție, fiecare din aceste detalii fiind gândite cu meticulozitate.

jamie beck

Într-o lume în care aproape oricine își poate asuma titulatura de fotograf, Beck este cât se poate de pe bune și își cunoaște foarte bine ”meseria”. De la vârsta de 13 ani, tânăra fotograf născută în Texas a studiat de-a fir a păr ce poate face camera ei foto. Cu toate acestea, ea preferă în continuare să pozeze pe film, cu lumină naturală și contraste.

jamie beck

Acum un an, Jamie Beck s-a mutat într-un loc care o tenta de ani de zile. După o experiență destul de terifiantă în timpul unui zbor cu avionul, s-a decis că nu poate să-și continue viața fără să fi trăit în Franța. Luându-și cu ea cămășile preferate, geamantane întregi de echipamente foto și mult talent, Jamie s-a mutat într-un sătuc care-i opusul modernului și gălăgiosului New York.

jamie beck

Maci, brânzeturi, clopote de biserică, noua ei casă are pereți cojiți iar noile ei obiceiuri includ mersul după baghete proaspete în fiecare dimineață. Jamie nu mai aleargă prin mulțimi de taxi-uri galbene, în ținute all black. Fiecare zi a ei e plină de studiu artistic, experimente, natură și ea însăși. Își documentează viața pe Instagram, sub hashtag-ul #my_so_called_french_life. Dacă atunci un ochi prin feed-ul ei, observi că fotografiile sale o au pe ea însăși ca model. Ca un adevărat artist, știe exact ce vrea ca operele ei să transmită.

jamie beck

Într-un an de când s-a mutat în Provența, fotografia și relația ei cu ea însăși au trecut printr-o schimbare revelatoare, reușind să o ”dezbrace” de efectele pe care anii petrecuți în New York i le imprimase pe piele. #Provenceselfportraitseries, seria ei de auto-portrete, este portofoliul care îi demonstrează cel mai pregnant talentul, încrederea și frumusețea. Aceste cadre reintroduc noțiunea de frumusețe aproape renascentistă într-o lume dominată aproape brutal de fotografia digitală.

jamie beck

FOTO: Instagram – @annstreetstudio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here