Înainte să o vedem pe marile ecrane pe Wonder Woman, am avut alte eroine ce demonstrează că femeile nu au nevoie de prinți pe cai albi să le salveze.  

Anul acesta Gal Godot a întruchipat-o pe Femeia Fantastică, eroina cu puteri supraomenești, care poate oricând să le facă față celor mai duri bărbați. Chiar din timpul producției lui s-a vorbit despre cum în sfârșit femeile au eroul de care au nevoie, care le seamănă și care le poate inspira pe fetițele din întreaga lume. De-a lungul timpului, însă, femeile au putut vedea și alte personaje care nu au nevoie de ajutor din partea vreunui prinț salvator. Ne-am gândit să ne amintim și de ele.

  • Femeia care i-a facut față însuși Terminatorului

Sarah Connor este una dintre cele mai dure și mai puternice personaje feminine din istora cinematografică. Cu o semi-automată în mâna dreaptă și o țigară în mâna stângă, ea făcea față cu brio numeroaselor situații limită în care a fost pusă. Odată cu acest personaj, țigara a devenit un trademark al femeilor dure, iar vestimentația ei all-black era perfect croită pentru o femeie care dintr-o tipă cu preocupări normale devine o adevărată luptătoare.

Chiar dacă scenariul din filmul Terminator nu are nicio legătura cu realitatea (încă), asta nu înseamnă că nu ne putem inspira din atitudinea acestei eroine care făcea furori încă din anii ‘80. Desigur, noi azi am avea un IQOS în loc de țigară, și nu o armă, ci probabil un telefon inteligent, ambele la fel de utile în viața unei femei moderne.

  • Imperator Furiosa, cea care l-a eclipsat chiar și pe Mad Max

Într-un film ce poartă numele Mad Max și în care există un personaj cu acest nume te aștepți ca cele mai multe scene de acțiune să-i fie atribuie lui, nu? Mai ales când și personajul este unul deja cunoscut publicului. Totuși, privirile sunt furate de un alt personaj, Imperator Furiosa, interpretată de Charlize Theron.

Încă de la lansarea filmului „Mad Max: Fury Road” au existat numeroase voci care au subliniat că Furiosa este mai pricepută când vine vorba despre luptă decât însuși Mad Max. În plus, îl și salvează pe acesta de la moarte și eliberează alte câteva femei pe care un conducător nemilos le ținea prizoniere. Un erou în adevăratul sens al cuvântului, Furiosa poate pune capăt stereotipurilor conform cărora femeile nu s-ar descurca prea bine la volan.

  • Ellen Ripley, femeia care se poate lupta și cu o entitate extraterestră

Sigourney Weaver este actrița perfectă pentru a interpreta rolul unei eroine dure și puternice din toate punctele de vedere. Creatura extraterestră are un inamic redutabil în Ellen Ripley, care se dovedește a fi și extrem de inteligentă, nu doar capabilă de a mânui o armă.

Personajul Ripley a fost văzut încă de la lansarea primului film din serie, în 1979, un personaj care atesta faptul că eroii nu sunt doar bărbați. Aproape patru decenii mai târziu locotenentul Ripley rămâne în continuare un personaj care poate să le dea clasă multor eroi bărbați din filmele proaspăt lansate.

Deși lista noastră ar putea continua cu alte câteva exemple, asta nu înseamnă nicidecum că avem suficiente sau că prezența Femeii Fantastice pe marele ecran este inutilă. Cu cât vedem mai multe astfel de personaje, cu atât mai bine!

 

Sursa foto: Creative Commons

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here